Batman filminin galasında katliam: 12 ölü

Batman filminin galasında katliam: 12 ölü

DÜNYA Haberleri

ABD'nin Denver kentinde "Batman" filminin galasında düzenlenen silahlı saldırıda 12 kişi öldü. Polis, saldırıyla ilgili 24 yaşındaki James Holmes isimli beyaz bir erkek şüpheliyi gözaltına aldı.

20'li yaşlardaki maskeli saldırgan, Batman serisinin son filmi "The Dark Knight Rises"ın Denver'da bir sinema salonunda yapılan galasını kan gölüne çevirdi. Sinemanın önünde gaz bombası patlatan bir saldırgan, daha sonra izleyicilerin üzerine rastgele ateş açtı. Saldırıda, 12 kişi öldü, 50 kişi de yaralandı. Ölü ve yaralı sayısının artmasından korkuluyor. nbsp;Polis, saldırıyla ilgili 24 yaşındaki James Holmes isimli beyaz bir erkek şüpheliyi gözaltına aldı. nbsp;Holmes'un saldırı sırasında siyah giyindiği ve üzerinde kurşun geçirmez yelek olduğu belirtildi. nbsp; nbsp;

SİNEMADA PATLAYICI BULUNDU
Amerikan polisi, sinema salonunun içinde patlayıcı düzeneği bulduklarını, ancak söz konusu düzeneğin önceden mi salona yerleştirildiği veya izleyicilerin üzerine mi atıldığı konusunda emin olamadıklarını açıkladı. nbsp;2007 yılında da Virginia Teknik Üniversitesi'nin kampüsünde düzenlenen benzer bir saldırıda 30'dan fazla kişi hayatını kaybetmişti. nbsp; nbsp;

##tgvideo## nbsp;

OBAMA: ŞOKE OLDUM
ABD Başkanı Barack Obama, nbsp;konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "korkunç ve trajik" saldırı karşısında "şoke olduğunu ve üzüldüğünü" belirterek, ülkeyi "tek bir Amerikan ailesi gibi birlik olmaya" çağırdı. nbsp;Obama, yönetiminin, Aurora halkını desteklemek için elinden gelen herşeyi yapacağını söyledi.

PARİS'TEKİ İLK GÖSTERİM İPTAL EDİLDİ nbsp;
Saldırının ardından aynı filmin Paris'teki ilk gösterimi iptal edildi. nbsp;Paris'in ünlü Şanzelize Bulvarı'ndaki "The Dark Knight Rises" (Kara Şövalye Diriliyor) adlı Batman filminin ilk gösteriminin yapılacağı sinemanın önündeki kırmızı halının işçiler tarafından kaldırıldığı görüldü. nbsp;Sinemanın cephesini süsleyen büyük bir maske de yine işçiler tarafından söküldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...