Somali'de kadın canlı bomba dehşeti

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Somali'de kadın canlı bomba dehşeti

Dünya Haberleri  / AA

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir kadın intihar eylemcisi tarafından düzenlenen bombalı saldırıda 11 kişi öldü. Ölenler arasında Olimpiyat Komitesi Başkanı ile Futbol Federasyonu Başkanı da var.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da ulusal tiyatro binasında yapılan bir etkinlik sırasında kadın intihar bombacı tarafından düzenlenen saldırıda nbsp;11 kişi hayatını kaybetti. nbsp;Başbakan Abdülveli Muhammed Ali ve diğer bakanların saldırıdan yara almadan kurtulduğu belirtildi. nbsp;Tiyatro binası, yaklaşık 1 ay önce yeniden açılmıştı. Saldırıda, yaklaşık 30 kişi de yaralandı. Yaralılar arasında iki milletvekilinin yanı sıra 10 da Somalili gazetecinin bulunduğu bildirildi. Ölenler arasında nbsp;Olimpiyat Komitesi Başkanı Aden Yaborov Viis ile Futbol Federasyonu Başkanı Said Muhammed Nur da var. Saldırıyı üstlenen Eşşebab örgütü binaya patlayıcıların açılış töreninden önce yerleştirildiğini kaydetti. nbsp;Uluslararası Olimpiyat Komitesi de saldırıdan şoke olunduğunu belirterek, Viis ve Nur'a düzenlenen barbarca eylemin kınandığını bildirdi. nbsp;

Dünya
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...