HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Öcalan: Açlık grevi boş işler

Kaynak:
Öcalan: Açlık grevi boş işler

GÜNDEM Haberleri  / 

İmralı'daki terör örgütü elebaşısının, avukatlarına açlık grevi yapan 680 mahkûm için "Bunlar boş şeyler" dediği ortaya çıktı.

Türkiye'deki cezaevlerinde toplam 680 hükümlü mahkemelerde Kürtçe savunma için günlerdir açlık grevi yaparken PKK Lideri Öcalan'ın "açlık grevi eylemleri" için "Bunlar boş şeyler" ifadesini kullandığı ortaya çıktı. Öcalan ile avukatları arasında 18 Mayıs 2011 yılında yapılan görüşmeler KCK Basın iddianamesinin ek klasörlerinde yer aldı. İmralı'da yapılan görüşmede Öcalan'ın açlık grevlerini eleştirdiği diyalog şöyle geçiyor:

Öcalan: Cezaevlerinde bir gelişme var mı?

Avukatlar: Yeni bir gelişme yok ancak cezaevlerinde açlık grevi var ve KCK'liler ile diğer tutukluların mahkemelerdeki Kürtçe savunma ısrarı sürüyor.

Öcalan: Kürtçe savunma mavunma boş şeyler. Onlar rehine statüsündeler, daha rehine durumlarını anlamış değiller. Onlar rehineler, bir rehine ne yapabilir ki? nbsp;

19 Ocak 2011 tarihinde yapılan görüşmelerde ise Öcalan, açlık grevi ve ölüm oruçlarını doğru bulmadığını belirterek şunları söylüyor: "Bazı arkadaşlar da açlık grevi nbsp;veya ölüm orucuna gireceklerini söylüyorlarmış. Hayır, bunu önermiyorum, doğru bulmuyorum, buna gerek yok. Böyle bir şeye girişirlerse onların provokasyon çıkarma amaçlarına zemin sunabilirler, kolay hedef haline gelirler. Tehlike daha büyük."


GÜNDEM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...