Günde 1.5 şube açıyor, istihdamda fark atıyor

/ Kaynak: OZEL
- Güncelleme:
Günde 1.5 şube açıyor, istihdamda fark atıyor

Ekonomi Haberleri  / OZEL

Göreve geldiği iki yılın bilançosunu açıklayan VakıfBank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, "Son 6 ayda sektörün tamamı 1936 istihdam sağladı. Bunun 1121'i Vakıfbank'tan geldi. Ağustosta 47 yeni şube açacağız" dedi.

Vakıfbank'ta Genel Müdürlük görevine geldiği 2010 yılının mart ayından 2012 yılının mart ayına kadar geçen sürede bankayı birçok konuda rekorlara taşıyan Süleyman Kalkan, iki yıllık bilançoyu Londra'da açıkladı. Brezilya maçı boyunca VakıfBank'ın sponsoru olduğu filenin sultanlarını destekleyen Kalkan, sohbetin başında Voleybol Milli Takımımıza olan inancını "Olimpiyatlara katılmanın heyecanını yaşıyorlar. Toparlayacaklar" dedi. nbsp;


##tgvideo## nbsp; nbsp;

VakıfBank ve ekonomiyle ilgili bölümde ise, maçtan daha heyecanlı rakamlar çıktı karşımıza. VakıfBank'ın 547 olan şube sayısını 690'a çıkardıklarını söyleyen Kalkan, ağustos ayı içinde 47 yeni şube açacaklarının bilgisini verdi. İstihdam rakamlarına bakıldığında ise, VakıfBank'ın sektörün tamamından fazla yeni eleman aldığını söyleyen Kalkan, "Son 6 ayda sektörün tamamı 1936 yeni istihdam sağladı. Bunun 1121'i VakıfBank'ta işe başladı. Yıl sonunda hedefimiz 750 şubeye ulaşmak. Bu veriler belki de bankacılık tarihinin rekorudur" dedi.
İki yıl önce KOBİ bankacılığında zayıf olduklarını da hatırlatan Kalkan, "1400 KOBİ yöneticisini yetiştirdik. İstihdam ediyoruz. Hızla büyüyoruz. KOBİ portföyümüzü son iki yılda iki buçuk kat artırdık. Üçüncü ay itibariyle, Yüzde birin altındaki kredi kartı pazar payımız Mart sonu itibariyle yüzde 3.51'e ulaştı. Bu oranı artırmaya çalışıyoruz. Takibe dönüşüm oranı, 2010'da yüzde 6'lar seviyesinde ve sektörün üzerindeydi, şimdi 3.5'e düştü" diye konuştu.
Kredi verirken yapılacak iyi bir tahlilin, gecikmiş alacak oranını etkilediğini de sözlerine ekleyen Genel Müdür Kalkan, "Çok dikkatli değerlendirme yapıyoruz, mütabakat sağlamadığımız hiçbir kişiye kredi vermiyoruz. Yönetim kurulunda oy birliğiyle bu krediyi veriyoruz. Yönetim kurulunda, bir arkadaşımızın tereddütü varsa o işe girmiyoruz" dedi. Kredi faizlerinde önümüzdeki aylarda trendin aşağı yönlü olmasını beklediğini de vurgulayan Kalkan, "Konut kredisinde yüzde 1'in altına indi. Bayram kredilerindeki oranlar da gayet iyi. Düşük faizin kredi büyümesini de pozitif etkileyeceğini düşünüyorum" diyerek beklentilerini ifade etti. nbsp;

Kamunun en özel bankasıyız
Voleybola verdikleri desteği, "Sosyal sorumluluğumuz" diye tanımlayan VakıfBank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, "VakıfBank altyapıya önem veriyor. 120 sporcumuzu Anadolu'dan ve İstanbul'dan keşfederek sporla birlikte eğitimini de veriyoruz. Bu kızlarımız, geleceğin sporcusu olacak. Sultanlarımızı izlerken gururla ifade etmeliyim ki bazen VakıfBank'ı mı, milli takımımızı mı seyrediyorum; karıştırıyorum, çünkü oyuncularımızın çoğu VakıfBank'ın altyapısında yetişen oyuncular" dedi. Kadın voleyboluna yönelik sponsorluğun önemli katkısı olduğunu da vurgulayan Kalkan, "Yüzde 50 kadın çalışanımız var. Kamuda erkek, özelde kadın çalışan fazla. nbsp;Biz ikisinin de ortasındayız. Kamunun en özeliyiz" dedi.


Ekonomi
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...