HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kafası sürekli büyüyor

Kaynak:
Kafası sürekli büyüyor

YAŞAM Haberleri  / 

Endonezya'da Dilla Anargia Adilla (3) isimli çocuk nadir görülen hidrosefali hastalığıyla dünyaya geldi. Beyinde su toplanması olarak bilinen bu hastalıkta, beyinde omurilik sıvısı birikerek kafada büyüme meydana geliyor. 500 bebekten birinde görülen bu hastalığın tedavisi normalde mümkün. Beyne yerleştirilen küçük bir tüple sıvı tahliye ediliyor. Adilla'nın hastalığı, ailesi çok fakir olduğu için tedavi edilemedi.

Bogor şehrinde yaşayan Adilla'nın kafası normalin 3 katı büyüklüğünde. Sıvı alarm verici boyutta birikmişken kafa da sürekli şişmeye devam ediyor. Doğduğunda normalden biraz büyük bir kafaya sahipken şimdi çocuğun kafasının genişliği 100 santimi bulmuş durumda. Çocuk beynindeki baskıdan dolayı yürüyemiyor, konuşamıyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Hamilelik sırasında geçirilen enfeksiyonun bu hastalığa yol açmış olabileceği ifade ediliyor. nbsp;
500 bebekten birinde görülen bu hastalığın tedavisi normalde mümkün. Beyne yerleştirilen küçük bir tüple sıvı tahliye ediliyor. Adilla'nın hastalığı, ailesi çok fakir olduğu için tedavi edilemedi. Hastalığın bu kadar ilerlemesi sonrasında Endonezya'da doktorlar çocuğa müdahale etmeye cesaret edemiyor. nbsp;
Anne Puspita Anas, çocuğunun acı çekmesine dayanamadığını ifade ederek şifa için bol bol dua ediyor.

YAŞAM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...