HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Göğsünden girdi, sırtından çıktı!

Düzenleyen: /
Göğsünden girdi, sırtından çıktı!
Gaziantep, İş Kazası, İnşaat İşçisi, Haber

YAŞAM Haberleri

Gaziantep’te çalıştığı şantiyede dengesini kaybederek teras kattan inşaat demirinin üzerine düşen genç, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahale ile kurtularak hayata tutundu.

Edinilen bilgiye göre, olay önceki akşam Şahinbey ilçesinde bir şantiyede gerçekleşti. İddiaya göre, Adem Özçoban (19) isimli inşaat işçisi, çalıştığı inşaatın teras katından dengesini kaybederek dik duran bir demir çubuğun üzerine düştü. Demir inşaat çubuğunun Özçoban’ın sağ göğsüne saplanarak omzundan çıktığını gören arkadaşları durumu hemen 112’ye bildirdi. Çağrılan ambulansla Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesine kaldırılan genç, burada ameliyata alındı. Yapılan müdahale ile demir çubuk sağlandığı yerden çıkarıldı.

"BU KAZA HERKESE ÖRNEK OLSUN İSTİYORUM"
Dengesini kaybederek düştüğü yerdeki demirin göğsüne saplanması sonucu yaşadığı kazanın herkese örnek olmasını istediğini belirten inşaat işçisi Adem Özçoban, “Çalışırken daha dikkatli olun, hızlı çalışıp daha fazla iş yapacağım diye canınızdan olabilirsiniz’’ dedi.

Olay sırasında inşaatın teras katında güneşin altında çalıştığını söyleyen Özçoban, “Ben inşaatta harç yapıyordum. Ustalara harç veriyordum. Bizim ustalardan birisi biraz hız olmamı istedi, bende biraz hızlı çalışmaya başladım. Çalışırken birden dengemi yitirdim ve aşağı düştüm. Bu sırada yerde bulunan inşaat demiri göğsüme saplanmış" dedi.
Göğsünden girdi, sırtından çıktı!
"DEMİR ÇUBUK ÇİFT YÖNLÜ GÖRÜNÜYORDU"

Hastaneye geldiğinde saplanan demirin her iki taraftan da göründüğüne dikkat çeken Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Gögüs Hastalıkları Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, “Hastamız önceki gün akşam saatlerinde hastanemizin acil servisine göğüs kafesine saplanan demir çubuk ile birlikte geldi. Demir çubuk hem göğüs kafesinden hem de arka tarafından görünür vaziyetteydi. Hasta bu durumda tomografi cihazına giremeyeceği için, direk ameliyathaneye alındı. Prof. Dr. Maruf Şanlı’nın başkanlığında ameliyathanede göğüs kafesi açılarak bu demir çubuk kontrollü bir şekilde çıkartıldı. Hastanın göğüs duvarında oluşan hasar tamir edildi. Bu önemli bir travma. Çünkü bu şekilde kalın ve uzun bir demir çubuğun tahribatı daha fazla olabilirdi. Ama bu şekilde tam donanımlı Tıp Fakültemizde yapılan doğru müdahale ile hastamız hayata döndürüldü’’ diye konuştu.

İnşaattan düşerek göğsüne demir çubuk saplanan Adem Özçoban’ın ameliyat sonrası durumunun şu anda gayet iyi durumda olduğu ve birkaç gün içerisinde normal hayatına devam edebileceği belirtildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...