Beş yıldır tır şoförlerine iftar yemeği veriyor

/ Kaynak: İHA
Beş yıldır tır şoförlerine iftar yemeği veriyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Samsun'dan 10 yıl önce Gürcistan'ın Gori şehrine bağlı Haşuri İlçesine yerleşen Azmi Can, her yıl Ramazan'da şoförlere iftar ve sahur yemeği veriyor.

nbsp;Samsun'un Çarşamba İlçesinden 10 yıl önce Gürcistan'ın Gori şehrine bağlı Haşuri İlçesine yerleşen Azmi Can, her yıl Ramazan ayında oruç tutan şoförlere iftar ve sahur yemeği veriyor. nbsp;Haşuri'de açtığı lokantayı işleten Azmi Can, Türk şoförlerin gurbette sıcak yuvası oldu. Türk mutfağının bütün yemeklerinin bulunduğu lokantada, özellikle Ramazan ayında şoförlere hizmet veren Can, uzun süre direksiyon başında olan ve orucunu tutan şoförlere, kapılarını açarak onlara Türk yemekleriyle iftarlarını açma imkanı sağladı. Türk şoförlerine gurbette lokantasının kapılarını açtığını belirten Azmi Can; şöyle konuştu: "Ramazan'da kendi hayrıma oruç tutanlara yemek veriyorum. İftarda her gün değişik yemeklerimiz çıkıyor. Özel yemek kimse istemiyor. Çünkü bilmiyoruz yoldan geliyorlar. Ama biz hergün değişik yemekler çıkarıyoruz. Kavurma ve dönerimiz var. Baş yemeklerimiz bunlar. Sebzeli var. Pilav ile kesin üç çorba var. Mercimek, Ezo ve Paça çorbası." Gazetecilerin "Türklere hizmet etmekten mutlu oluyor musunuz" sorusuna da Lokantacı Azmi Can; şöyle cevap verdi: "Tabi canım mutlu oluyoruz. Ama şoförlerin burada çoğu garip, bakımsız. Türkiye'nin her yerinden geliyorlar. Yani Türkiye'de hangi plaka varsa buraya muhakkak giriyor. Buraya gelen rahat ediyor. Yatarken, yemek yerken, mesela istedikleri yemekleri burada bulabiliyor."Can'ın lokantasına akın eden ve Türkiye'nin her tarafından gelen TIR şoförleri, lokantada aldıkları hizmetten son derece memnun olduklarını bildirdi.

Ağrılı TIR şoförü Savaş Yıldırım da, gurbette oruç tuttuklarını, orucun böyle gelip geçtiğini ifade ederek "İstanbul'dan Bakü'ye geliyoruz. Mersin'den de, İzmir'den de mübarek ayda bizi hiçbir şey zorlamıyor. Allah'ü teala bize kuvvet veriyor. Güç veriyor. Sadece biraz trafikte stres yaşıyoruz. Kendi saatimize göre oruç tutuyoruz. Kendi saatimize göre iftarımızı açıyoruz" dedi.
Azmi Can'ın lokantasına iftarını açmak için gelenler ise sürprizle karşılaşıyor. Türkiye'den Gürcistan'a bir programa katılmak üzere giden Türk heyetinde bulunan Karslı aşıklar TIR şoförlerini Kiziroğlu Mustafa bey türküsüyle karşıladı. Emekli imam Ferit Yenice'nin okuduğu ezan ile iftarlarını açan Türk şoförler ile Türkiye'den gelen heyet arasında duygulu anlar yaşandı. İftarını açan şoförler kendi araçları içerisinde namazlarını kıldı. Şoförler daha sonra Gürcistan ve Bakü'ye hareket etti.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...