Maden suyunu yanlış tüketiyor olabilirsiniz! Bütün vitaminleri ölüyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Maden suyunu yanlış tüketiyor olabilirsiniz! Bütün vitaminleri ölüyor

YAŞAM Haberleri

Meden suyu rezervi konusunda şanslı olan ülkemiz tüketim noktasında ne yazık ki Avrupa ülkelerinin gerisinde kalıyor. İçerdiği vitaminler nedeniyle sıvı ihtiyacını karşılamada oldukça önemli bir role sahip olan maden suları özellikle sindirim konusunda bizlere yardımcı olur. Fakat maden suyunu doğru tüketmezsek vitaminlerinde faydalanamayabiliriz. Peki maden suyu nasıl tüketilmeli?

Kalsiyum, sodyum, magnezyum ve klorür bakımından zengin olan mineralli maden suyu içeriğindeki elementler sayesinde mide problemlerini giderir. Fakat maden suyunu doğru tüketmek oldukça önemlidir. İçinde sağladığı besinleri öldürmemek için yapmanız gereken adımları yazıyoruz. İşte, maden suyunun içeriğindeki mineraller ve doğru tüketim şekli…

Maden suyunu yanlış tüketiyor olabilirsiniz! Bütün vitaminleri ölüyor

MADEN SUYUNUN FAYDALARI

Maden suyu, yüksek mineral içeriği nedeniyle birçok faydası bulunmaktadır. İşte maden suyunun faydaları:

  • Hidrasyon: Maden suyu, sıvı alımına katkıda bulunarak vücudun hidrasyon seviyesini arttırır.
  • Sindirim: Maden suyu, sindirim sistemindeki asit dengesini düzenleyerek sindirimi kolaylaştırabilir. Ayrıca, kabızlık, şişkinlik ve diğer sindirim problemlerinin giderilmesine yardımcı.
  • Mineral desteği: Maden suyu, magnezyum, kalsiyum, potasyum, sodyum ve bikarbonat gibi mineraller açısından zengindir. Bu mineraller vücut fonksiyonları için gereklidir ve sağlıklı kemik, kas ve sinir fonksiyonlarına yardımcı.
  • Diş sağlığı için maden suyu son derece faydalıdır.
  • İçeriğindeki mineraller sayesinde cilt sağlığına faydalı.
  • Egzersiz performansını artırabilir: Maden suyundaki mineraller, egzersiz sırasında kaybedilen elektrolitlerin yenilenmesine yardımcı olabilir ve böylece egzersiz performansını artırabilir.
  • Safra kesesini korur.
  • Kabızlığa karşı en etkili içeceklerdendir.

Maden suyunu yanlış tüketiyor olabilirsiniz! Bütün vitaminleri ölüyor

MADEN SUYUNU NASIL TÜKETİLMELİ?

Yukarıda belirttiğimiz faydalardan yararlanmak için maden suyunu doğru tüketmek oldukça önemlidir. Yapılan araştırmalara göre maden suyunun tüm faydalarından fayda sağlayabilmek için maden suyunun bardakta içilmemesi gerekir. Yani mümkün oldukça maden suları kendi şişesinde tüketilmelidir. Bunu sebebi ise maden suyunun bir bardağa dökülmesi durumunda köpürmesi ve içerisinde yer alan gazın (Co2) kaybolmasına bağlıdır. Bu durumda ise maden suyunun sağladığı besinlerin uçup gidebilir.

Maden suyunu yanlış tüketiyor olabilirsiniz! Bütün vitaminleri ölüyor

MADEN SUYU İLE SODANIN FARKI NELER?

Maden suyu ve soda benzer görünse de, farklı içeceklerdir. İşte maden suyu ve soda arasındaki farklar:

  • Mineraller: Maden suyu, doğal kaynaklardan çıkarıldığı için mineraller açısından zengindir. Soda ise genellikle sadece karbondioksit ve şeker içerir.
  • Şeker: Sodalar genellikle yüksek miktarda şeker içerirken, maden suları doğal tatları ile şeker içermez.
  • Kalori: Soda, yüksek şeker içeriği nedeniyle genellikle yüksek kalori içerir. Maden suyu ise doğal mineral içeriği nedeniyle düşük kalorilidir.
  • Tat: Maden suyu, doğal minerallerden dolayı hafif bir tat içerirken, soda tatlandırıcılar veya yapay tatlandırıcılarla tatlandırılır.
  • Sağlık faydaları: Maden suyu, mineral içeriği nedeniyle bazı sağlık faydaları sunabilir. Soda ise genellikle sağlık açısından faydalı değildir.

Özetlemek gerekirse, maden suyu doğal bir içecek olarak mineraller açısından zengindir ve bazı sağlık faydaları sunabilirken, soda tatlandırıcılarla tatlandırılmış ve genellikle sağlık açısından faydasızdır.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...