Popüler restoranların vazgeçilmezi, evde 12 dakikada hazırlanıyor! Bol çikolata soslu: Yalancı Sufle “Lav Kek”

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Popüler restoranların vazgeçilmezi, evde 12 dakikada hazırlanıyor! Bol çikolata soslu: Yalancı Sufle “Lav Kek”

Yemek Haberleri

Akşam yemeklerinden sonra ya da beş çayına hem pratik hem de lezzetli bir tarif arayışında olanlar için ekonomik bir tatlı “Yalancı Sufle Lav Kek” yoğun çikolatası ile ağızlarda lezzetli bir tat bırakacak.

Bu yoğun Lav kek yanardağı andıran içerisinden patlayan çikolata dağı ile bu ismi alır. Çikolatalı kek severlerin yerken zevk alacağı bu tatlı sufleye benzer ancak daha pratik ve yapımı kolaydır.

Akşam yemeklerinden sonra assolist olma özelliğine sahip olan Lav Kek farklı ve benzersiz hem de kolay ve ucuz bir tatlı arayışında olanlar için tavsiye ediliyor. Ortalama 12 dakika içerisinde hazır hale gelen damak çatlatan bu tarif ağızlarda lezzet bombardımanı oluşturuyor.

Popüler restoranların vazgeçilmezi, evde 12 dakikada hazırlanıyor! Bol çikolata soslu: Yalancı Sufle “Lav Kek”

Yemek.com Lav Kek tarifi için püf noktaları açıkladı.

ÇİKOLATALI LAV KEK (LAVA CAKE) TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Çikolatalarınızı benmari usulü eritecekseniz çikolataların sıcak suya değmemesine gayret gösterin. Çikolatanız pişebilir. Aynı şekilde mikrodalga kullanacaksanız da ara sıra kapağı açarak karıştırın ve düşük ısıda çalıştırın. Bu şekilde çikolatalarınız daha sağlıklı erir ve yağı üzerine çıkmaz. Bu tarifte dilerseniz sütlü çikolata kullanabilirsiniz lakin şeker oranı bitter çikolata için oldukça güzeldir. Kekiniz kalıptan çıkmakta zorlanıyorsa ince bir bıçak ucu yardımıyla kenarlarını hafifçe kalıptan ayırabilirsiniz.

LAV KEK MALZEMELERİ

  • 3 adet yumurta
  • 100 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı un
  • Bir çay bardağı toz şeker
  • 100 gram bitter çikolata
  • Bir paket şekerli vanilin

Kullanılacak kabı yağlayabilmek için:

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı un

LAV KEK YAPILIŞI

  • Lav kek tarifine başlamadan önce derin bir kabın içerisine yumurta ve şeker alınır. Çırpılarak beyaz köpüklü bir görüntü elde edip kabarana kadar işleme devam edilir.
  • Bir köşede kabın içerisine çikolata ve tereyağı alınır. Mikrodalga fırında veya benmari usulü olarak eritilir. Erimiş bu çikolata yumurta karışımının üzerine eklenir.
  • Karışım üzerine elekten geçirilerek tarifteki miktarda un eklenir. Üzerine vanilya serpilerek iyice karıştırılır.
  • Sırada Sufle kaplarını yağlamak var. Tereyağı ile sufle kapları teker teker yağlanır. Üzerine yapışmaması için biraz un serpilir. Sallayarak unun her kareye yayılması sağlanır. 2 dakika buzdolabında bekletilir.
  • Köşede hazırlanan çikolatalı kek karışımı buzdolabında bekletilen kaplara eşit şekilde paylaştırılır.
  • Daha önceden ısıtılan 200 derecelik fırında yaklaşık 12 ile 15 dakika arasında pişirilir.Piştikten sonra 3 dakika beklenir. Ardından üzerine bir tabak kapatılarak ters çevrilir. Sunum tabağına alınır.

ŞEFİN ÖNERİSİ!

Bu tarif, Vanilyalı dondurma, Antep fıstığı ya da mevsim meyveleri ile süslenerek servis edilebilir. Kekin daha kolay çıkabilmesi için kabın iki dakika buzdolabında bekletilmesi önemlidir. Sıcak su buharı ile benmari usulü eritilecekse su ile temas etmemesi önemlidir.

Kaynak: Yemek.com

Derleyen: Turkiyegazetesi.com.tr / Ali Can Tiryaki

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...