Fast food restoranlarının sırrı buymuş! İşte çıtır çıtır patates yapmanın püf noktaları

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fast food restoranlarının sırrı buymuş! İşte çıtır çıtır patates yapmanın püf noktaları

Yemek Haberleri

Sabah kahvaltısından akşam yemeğine kadar günün her öğünde severek tüketilen patates kızartmasının çıtır çıtır olması için püf noktalarını veriyoruz. Mutfağınızda bulunan malzemelerle kolayca uygulayacağınız bu yöntemle kızarttığınız patatesin tadına doyamayacaksınız. İşte “Çıtır çıtır patates nasıl kızartılır?” diye merak edenlerin bilmesi gerekenler…

Büyükten küçüğe herkesin severek yediği tükettiği patatesi dışı çıtır, içini ise yumuşacık yapmak aslında çok da marifet istemiyor. Bu püf noktalarıyla işiniz son derece kolay. Fast food restoranlardaki lezzeti aratmayacak patates kızartması tarifini ve bilmeniz gerekenleri sizler için derledik.

MALZEMELER

3-4 tane patates
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı karbonat
2.5 su bardağı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

Patateslerin kabuklarını soyup orta kalınlıkta dilimleyin.

Ardından bir süre nişastasının gitmesi için suda bekletin. 15 dakika sonra kağıt havlu üzerine alarak kurumalarını sağlayın.

Bir kasede nişasta, karbonat, un ve tuzu karıştırın. Karışımı patateslere ekleyip harmanlayın. Sonrasında fazla unun dökülmesi için elekten geçirin.

Tencereyi ocağa alın ve 2.5 su bardağı ayçiçek yağını ekleyin.

Kızgın yağa patatesleri alın. Güzelce kızartın.

Bir tabağın içerisine havlu peçete serin ve kızaran patatesleri havlunun üzerine alın ki fazla yağını çekebilsin. 
Şimdiden afiyet olsun.

PÜF NOKTALARI

- Patatesleri yıkadıktan sonra suyunu iyice süzdürün. Üzerindeki fazla su alındığında patates daha iyi kızarır.

- Çıtır çıtır patatesler için bir başka öneri ise patatesleri sirkeli soğuk suda bekletmek. Bu püf noktası için suya birkaç damla sirke damlatın. Patatesleri ekleyip 15 dakika kadar bekleyin. Bu yöntemle patatesleriniz daha sert bir hal alacak.

-Patateslerin dışının çıtır ve içinin yumuşak olması için patatesleri dondurabilirsiniz. Patateslerinizi dilimlenmiş bir şekilde buzdolabı poşeti içinde dondurucuya koyun. Dondurucudan çıkarır çıkarmaz kızartmaya başlayın.

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...