Fincan kek tarifi, fincan kek nasıl yapılır? Evde fincan kek yapılışı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fincan kek tarifi, fincan kek nasıl yapılır? Evde fincan kek yapılışı

Yemek Haberleri

Fincan kek misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir alternatif lezzettir. Özellikle evde çay keyfi yaparken veya hafif bir tatlı ikram etmek istediğiniz zaman fincan kekler pratik bir seçenek olabilir. Misafirlerinize sunarken, üzerine pudra şekeri serperek veya bir top dondurma ile servis ederek daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Peki, Fincan kek tarifi, fincan kek nasıl yapılır? İşte evde fincan kek yapılışı

Fincan kek tarifi pratik ve hızlı bir şekilde hazırlanabilen, lezzetli bir atıştırmalık veya tatlıdır. Farklı malzemelerle hazırlanabilen fincan kekler, özellikle evde çay keyfi yaparken ya da misafirlerinizi ağırlarken sunabileceğiniz harika bir alternatiftir.

Fincan kek tarifi, fincan kek nasıl yapılır? Evde fincan kek yapılışı

FİNCAN KEK MALZEMELERİ NELERDİR?

Fincan kek malzemeleri sayıca az olsalar da basit sufle tarifleri gibi kolay dağılan ya da deforme olan tatlılar arasında gösterilemezler. Yine de yapılışa geçmeden önce malzemeleri hazırlamak ve malzeme seçimi konusunda dikkatli davranmak faydalı olabilir. Bununla birlikte malzemelerin oda sıcaklığında olmaları da kekin kabarması adına önemli bir detaydır. İşte malzemeler:

  • 1 adet orta boy yumurta
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 1/4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • Küçük bir tutam tuz

FİNCAN KEK NASIL YAPILIR? (FİNCAN KEK TARİFİ)

Özelliklepratik olması nedeniyle çok sık tercih edilen fincan kek tarifi, deneyenler için harika bir lezzet olmasının ötesinde tek seferlik bir atıştırmalık olarak da sıklıkla tüketilir. Fincan kekin yapılışı noktasında ihtiyaç duyacağınız yapım aşamalarına ise aşağıdaki liste üzerinden erişebilirsiniz. İşte sırasıyla o adımlar:

  1. Fincan kek yapmak için öncelikle kek hamuru için gerekli olan malzemeleri hazırlayın ve fırını 180 dereceye getirin.
  2. Daha sonra yumurta ve şekeri derin bir kap içerisinde mikser yardımıyla çırpın. Karışım kremsi bir hal alana kadar çırpmaya devam edin.
  3. Ardından sıvı yağı ve sütü ekleyerek, malzemeleri birbiriyle iyice karıştırın.
  4. Unu, kabartma tozunu, vanilya özütünü ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın.
  5. Bu karışımı yumurtalı karışıma ekleyin ve spatula yardımı ile karıştırın. Hamurun topak kalmamasına özen gösterin.
  6. Hazırladığınız hamuru fincanların yarısına kadar doldurun. Fincanları fazla doldurmamaya özen gösterin çünkü kekler kabaracaktır.
  7. Kekleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık olarak 20 - 25 dakika pişirin.

Keki kontrol etmek için kürdan testi yapabilirsiniz. Kürdan temiz çıkarsa kekleriniz hazır demektir. Afiyet olsun!

FİNCAN KEK YAPILIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR? (PÜF NOKTALARI)

Fincan Kek yapılışının püf noktaları konusunda dikkatli olarak, kolay ve lezzetli fincan kekler hazırlayabilirsiniz. Bu detayları ise 4 başlık altında şu şekilde inceleyebiliriz:

  • Fincan seçimi fincan kekinizin görünümü açısından önemlidir. Genellikle küçük boy dairesel formlar veya muffin kalıpları kullanılabilir. Kalıpların boyutları yaklaşık olarak 3 - 4 cm derinliğinde ve 5 - 6 cm genişliğinde olmalıdır.
  • Fincan kek tarifi sadece yarım su bardağı un içerir. Bu nedenle, doğru ölçü elde etmek için unu tam dolu bir su bardağı yerine, ölçülü kullanmanız daha doğru sonuçlar verecektir.
  • Kabartma tozu, fincan keklerinizin kabarması için önemlidir. Ancak çok fazla kabartma tozu kullanırsanız, keklerinizin tadı bozulabilir.
  • Pişirme süresi kek boyutuna ve fırınınızın sıcaklığına bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, fincan keklerinizi pişirirken dikkatli olun ve kürdan testi yaparak kontrol edin.

FİNCAN KEKİN BESİN DEĞERİ KAÇTIR?

Fincan kekin besin değerleri kullanılan malzemelere ve tarife bağlı olarak değişebilir. Ancak genellikle bir fincan kek, yaklaşık 200 - 250 kalori içerir. Diğer besin değerleri ise şöyle olabilir:

  • Protein: Yaklaşık 4 - 5 gram
  • Yağ: Yaklaşık 8 - 10 gram
  • Karbonhidrat: Yaklaşık 30 - 35 gram
  • Şeker: Yaklaşık 15 - 20 gram
  • Lif: Yaklaşık 1 - 2 gram

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...