Pürüzsüz patates püresinin sırrı… Yerken tereyağı gibi ağızda eriyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Pürüzsüz patates püresinin sırrı… Yerken tereyağı gibi ağızda eriyor

Yemek Haberleri

Patatesin her hali ayrı güzel! Kızartması, oturtması, salatası… Hepsi çok lezzetli ancak patates püresinin yeri bir başka. Et yemeklerinin yanına inanılmaz yakışıyor. Pürüzsüz olması için küçük püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor.

Patates püresi, genelde restoranlarda et yemeklerinin yanında servis ediliyor. İlk bakıldığında yapımı çok kolay görünüyor ancak kendine özgü lezzet sırlarını atlamamak şart. 

Malzemeler

6 adet orta boy patates
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber (arzuya göre)

NASIL YAPILIR?

Patatesleri güzelce yıkayıp kabuklarını soyun. 

Geniş bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar kaynar su koyun. 

Ardından yumuşayana kadar pişmeye bırakın. Patateslerinizin pişip pişmediğini bir çatal batırarak kontrol edebilirsiniz. (Yaklaşık 30 dakika sürüyor.)

Dilerseniz patateslerin haşlarken dağılmaması için uygulamanız gereken püf noktalarını bu içeriğimizden okuabilirsiniz.

Yumuşayan patateslerinizin suyunu süzdürün. Üzerine tereyağı ilave ederek güzelce ezin.

Ardından tuz, karabiber ve sütü ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezmeye devam edin. Bu işlemi yaparken dilerseniz blender da kullanabilirsiniz. 

Patates püreniz, patatesler piştikten sonra kolayca hazırlanacak. Et yemeklerinin yanında enfes oluyor. Bizden söylemesi…

Pürüzsüz patates püresinin sırrı… Yerken tereyağı gibi ağızda eriyor

PATATES PÜRESİNİN PÜF NOKTALARI

Patates püresi püf noktalarıyla çok daha lezzetli hale geliyor. Tam kıvamında ve pürüzsüz patates püresi için önemli noktalar şöyle;

-Patatesler taze olmalı ve sert olanları seçilmeli.

-Pişme süresinin aynı olması için patatesler eşit boyutlarda kesilmeli. Piştikten sonra ise suyu iyice süzülmeli. 

-Patates püresine eklenen süt ılık olmalı ki kesilme yapmasın. 

- Patates püresi blender kullanılarak da yapılıyor. Ancak blender, patatesin içindeki nişastayı bozarak pürenin tadını etkiliyor. Bu nedenle patateslerin mümkünse çatalla ezilmesi tavsiye ediliyor. Daha sonra ise sütün ilave edilmesi gerekiyor.

- Eğer kıvamı cıvık olursa nişasta ile koyulaştırabilirsiniz. Kıvamı çok koyu olursa miktar sıcak su ya da süt ekleyebilirsiniz.

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...