BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Bu meyveler her derde deva

Bu meyveler her derde deva

Çilek, ahududu, böğürtlen, vişne gibi üzümsü meyveler, kalbe ve ülsere iyi geliyor, ishal ve bulantıya son veriyor



> Recep Hasırcı BURSA İHA Uzmanlar; çilek, ahududu, böğürtlen, vişne gibi üzümsü meyvelerde bulunan biyoaktif bileşenlerin kalp sağlığını koruyucu, kanseri önleyici ve menopoz sonrası dönemde yaşla ilişkili hafıza zayıflamasını azaltıcı etkisi olduğunu belirtiyor. Florida Üniversitesi, tarım ve gıda kimyası araştırma sonuçlarına göre üzümsü meyvelerin, çekirdeklerinin içinde bulunan yüksek orandaki esansiyel yağ asitleri sayesinde koroner kalp hastalıklarına ve çeşitli kanser türlerine karşı koruyucu potansiyel etkisi bulunuyor. İçerdikleri biyoaktif bileşenler damar sertliği oluşumunu engelleyerek kalp krizi riskini azaltıcı etki gösterebiliyor. Kılcal damar çatlamalarını da önleyici etki gösterebilen üzümsü meyvelerin zengin içerikleri sayesinde kan şekeri ve kolesterolün düşürülmesine yardımcı olduğu öne sürülüyor. Kandaki pıhtılaşmayı azaltıcı ve damar sertliği oluşumunu önleyici etkisi olduğu iddia edilen üzümsü meyvelerin suyu antioksidan etkisiyle sağlığına dikkat edenlerin vazgeçilmez içeceği olmaya aday. MİDEYE DE DOST Çilek, ahududu, böğürtlen, frenk üzümü, mersin (murt, hambelis) mürver yemişi ve kuşburnu gibi meyvelerin ülseri önleyici ve bağırsak işleyişini düzenleyici olduğunu ifade eden uzmanlar, üzümsü meyvelerin yapraklarından ve kuru meyvelerinden yapılan çayın ve üzüm suyunun yazın sık görülen ishal vakalarına, bulantıya ve mide kramplarına iyi geldiğini kaydetti. Üzümsü meyveler, adet düzensizliğinden şikayet eden kadınların da imdadına yetişiyor. Adet kanamalarını düzenleyici özelliği sebebiyle tavsiye edilen üzümsü meyvelerin içeriğindeki yağlar, sağlıklı bir hayat için büyük önem taşıyor. GÖZALTI MORLUKLARINI GİDERİN -Güneşten koruyucu kremler kullanın. Göz ve çevresini koruyucu gözlük takın. -Bol su için. Tuzu azaltın. Bol, bol balık, sebze ve meyve tüketin. -Düzenli uyku uyuyun. Alkol ve sigara kullanmayın. -Yüksek yastıkla uyuyun. -Vitamin K içeren göz çevresi krem kullanın. Yakutun cazibesi! Koçak Pırlanta, temmuz ayında doğanların taşı olan Yakut koleksiyonu ile vitrinlerdeki yerini aldı. Koleksiyonda yer alan birbirinden şık yakut yüzükler, küpeler ve kolyeler yaz aylarında yoğunlaşan düğün ve davet organizasyonlarında seçim yapmanızı kolaylaştıracak. Koleksiyonda yer alan tasarımlar hem gün içinde hem de gece kullanılabilecek şekilde tasarlanmış ve bayanların gün boyu şıklıklarını korumalarını sağlıyor. Eski Hint geleneğinde “değerli taşların efendisi” olarak adlandırılan yakut taşı, tarih boyunca en kıymetli taşlardan biri olmuştur. İNCİ “-Son yıllarda adını daha sık duymaya başladığımız kene, yaz dönemiyle birlikte yeniden gündeme geldi. Kenenin vücuttan uzman kişiler tarafından çıkarılması gerekiyor. Vücuduna kene yapışan kişiler 10 gün kadar ani başlayan ateş, baş ağrısı, yoğun halsizlik, bulantı ve kusma gibi şikâyetler yönünden kendilerini izlemeli, böyle bir şikâyetin olması durumunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıdır...” (...Dr. Elif Hakko / Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı) PÜF NOKTASI... KEK YAPARKEN karıştırmak için kullandığınız kaşığa hamur yapışmasını istemiyorsanız, kaşığı kullanmadan önce süte batırın. SİZDEN GELENLER TARİFİNİZ (...Dilşat Korkmaz’ın damak zevki) KARNIYARIK BÖREĞİ MALZEMELER: > 4 adet yufka > 1 paket sosis > 2 adet domates > 2 adet sivribiber > 1 tatlı kaşığı kadar salça > Tuz, karabiber, pul biber > 1 su bardağı su > 1/2 su bardağı sıvıyağ > 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı Üzeri için: > Yumurta sarısı > Çörekotu HAZIRLANIŞI: > Bir tencereye 3-4 kaşık sıvıyağ koyun, domatesleri soyup küp küp doğrayın tencereye atın, biberlerin çekirdeklerini çıkarıp minik minik kıyın tencereye ekleyin kavurun salça ekleyip minik minik kıyılmış sosisleri katın. Baharatları, tuzu ekleyip bir çay bardağı su koyup pişirin. Sosisler suyunu çekip pişince altını kapatıp soğutun. Birinci yufkayı serin yarım su bardağı yağ ile bir su bardağı suyu bir kasede karıştırın bu karışımdan fırça ile yufkaya biraz sürün. İkinci yufkayı birincinin üzerine yayın yine yağlı su sürün yufkayı önce ikiye bölün sonra üçe ya da dörde bölün. Her parçanın geniş tarafına iç malzemeden koyup genişten dar tarafa doğru sarın, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Bu yufka bitince kalanları da aynı şekilde yapıp dizin yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. Daha sonra bıçakla ortalarına kesik atıp 180 derecede önceden ısınmış fırına atın kızarana kadar pişirin. KIZIM AYŞENUR 2. yaş gününü kutlar sağlık huzur ve uzun bir ömür dilerim... O gülen yüzün hiç solmasın canım... (...Annen Nilüfer) Elişiniz... (...Duygu Hanım’ın el emeği) BONCUKLU ÇANTA Siyah orlon ip, krem rengi orlon ip ve 3 tane renkli boncukla yapılacak bir örnek. Siyah iplikle 35 ilmek üzerine 25 sıra haroşa örün. Kapak kısmı için her sırada 2 şer ilmek kesip, çantanın asıl kısmını bitirin. Sapları için de gene siyah iplikle, istediğiniz kalınlık ve uzunlukta haroşa örün, sapları çantaya dikin. Çantanın, kapağının ve sapın yan kısımlarını krem rengi iple kirpik geçin. Çantanın üzerine boncukları ve çiçekleri işleyin. Kapak kısmındaki boncuk için bir delik açın ve boncuğu delikten geçirerek çantayı kapatın. Kolay gelsin.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 104538
    % 0.54
  • 5.7586
    % -0.26
  • 6.3426
    % -0.29
  • 7.4081
    % -0.26
  • 271.188
    % 0.06
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT