Sağlık
Yapay zeka destekli MR! Alzheimer'ı erken teşhis edebilir
03 Mayıs 2025 - 03:40
Elektronik sigara çocukları haritadan avlıyor! Influencer’lar satış tuzağına ortak
03 Mayıs 2025 - 03:30
Yapay zekâ, alzaymırı erken teşhis edecek! Algoritmalar MR çekimi ile birleştiriliyor
03 Mayıs 2025 - 03:20
İlaç takviyelerine de dikkat! Demirin fazlası zararlı olabilir
03 Mayıs 2025 - 03:10
Sporcu desteği kanserden de korur mu? Kreatin, bağışıklığı artırıyor
03 Mayıs 2025 - 03:00
40’ından sonra çıkan benlere dikkat! Deri kanseri artıyor
Sağlık Bakanı Memişoğlu müjdeyi verdi! 2 bin 239 hekim atanacak
Türkiye sağlıkta sınırları aşıyor! 2 milyon sağlık turisti geldi
İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Güner: Hastaneler 9’luk depreme bile dayanıklı olacak
Kansere karşı akıllı aşı dönemi başlıyor! Kemoterapi tarihe mi karışacak?
Bebek ölümlerine dikkat! Bu aşı da takvime eklenmeli
27 Temmuz 2022 - 14:26
Yaşı küçük derdi büyük: Alzheimer-Parkinson karışımı hastalığı var
Fransa’da yaşayan 6 yaşındaki Leo Vauclare’ye daha iki yaşındayken infantil nöroaksonal distrofi (INAD) teşhisi kondu. Son derece nadir görülen bu hastalık, bir kişinin vücudunda eksik bir enzim veya demirde tehlikeli bir birikmeden kaynaklanıyor.
27 Temmuz 2022 - 13:46
Sağlık Bakanlığı'ndan 'maymun çiçeği' rehberi: Nasıl bulaşır, belirtileri neler, kuluçka süresi kaç gün?
Dünya Sağlık Örgütü’nün maymun çiçeğini ‘küresel acil durum’ ilan etmesinin ardından Sağlık Bakanlığı virüse ilişkin bir rehber hazırladı. Rehberde maymun çiçeği belirtileri, tanı ve tedavisi, virüsten korunmak için dikkat edilmesi gerekenler tek tek açıklandı. Ayrıca rehberde virüslülerle temas halinde ne yapılması gerektiği konusunda da bilgiler yer aldı.
27 Temmuz 2022 - 13:05
Araştırmalar ortaya koydu: Koronavirüs salgınının merkez üssü belli oldu
2019'un son aylarında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve 6 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan koronavirüs salgınının başlangıç noktasıyla ilgili dikkat çekici iki araştırmanın sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Çalışmanın sonuçlarına göre, bilim insanları salgının başladığı yeri ve virüsün çıktığı yeri açıkladı.
27 Temmuz 2022 - 10:46
Tiroit bezi hastalıkları nelerdir ve ne zaman, nasıl tedavi edilir?
Tiroid bezi, vücudumuzda tiroid hormonunun sentezinden sorumlu organdır ve vücudun birçok fonksiyonunu düzenler. Bu hormonların eksik ya da fazla salgılanması bazı hastalıkları tetikleyebilir. Peki, tiroid bezi hastalıkları nelerdir? Tiroid ameliyatları nasıl yapılır? İşte tiroid ameliyatları hakkında bilmeniz gerekenler…
26 Temmuz 2022 - 18:13
Barack Obama’yı tanıyan koyun kanseri koklayan karıncalar… ‘Bilim hayvanları’ insanlığın hizmetinde
Bilim adamları hayvanları eğitip insanlığın hizmetine sunuyor. Öyle ki; top oynayan arılar, araç kullanan fareler, Barack Obama’yı tanıyan koyun, kanseri koklayan karıncalar ve niceleri birçok çalışmada insanlığın yararına olacak araştırmaların baş kahramanı olarak karşımıza çıkıyor.
26 Temmuz 2022 - 17:10
Maymun çiçeği hastası yaşadıklarını anlattı: “Uyurken yastığa kafamı bile koyamıyorum, canım çok yanıyor”
Koronavirüsün ardından ortaya çıkan maymun çiçeği virüsü sonrası tüm dünyayı korku sardı. Hızlı etkisini artıran virüs, hastalığı geçirenlere hayatı zindan ediyor. ABD’nin Houston kentinde yaşayan ve maymun çiçeği hastalığı bulaşan bir adam yaşadıklarını kamuoyu ile paylaştı.
26 Temmuz 2022 - 15:38
Her yudumu faydalı: Kahve ritim bozukluğunu azaltıyor
Halk arasında kahve içmenin kalp ritmini olumsuz etkilediğine dair yaygın bir inanış vardı fakat Jama Internal Medicine dergisinde yayımlanan bir araştırma ile bu durumun gerçeği yansıtmadığı ortaya konuldu. Ezber bozan araştırmaya dair açıklamalarda bulunan Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Yiğit Çanga, “Kahve tüketiminin aritmi riskini artırdığına dair kanıyı ortadan kaldıran bu çalışma kapsamında 390 bin kişi 4 buçuk yıl boyunca takip edildi. Bu bilimsel çalışmanın sonucuna göre; kahvenin aritmi riskini artırmadığı, aksine içilen her bir fincan kahvenin ritm bozukluğu riskini yüzde 3 oranında düşürdüğü ortaya konuldu” dedi.
26 Temmuz 2022 - 11:24
Tedavi edilmediğinde birçok soruna yol açıyor, çölyak hastaları fırının önünden dahi geçmemeli
Glüten hassasiyeti olarak bilinen çölyak hastalığının tedavi edilmediğinde birçok soruna yol açabildiğini belirten Prof. Dr. Vedat Göral, “Glüten son 50 yılda ekmek, makarna, soslar, salam gibi yiyeceklerin yapısında kullanılmaya başlandı. Ağır çölyak hastalığı olanlar fırının önünden dahi geçmemelidir” dedi, çölyak hastalarına uyarılarda bulundu.
26 Temmuz 2022 - 10:45
Yemek sonrası uyku çöküyorsa, sürekli yorgun hissediyorsanız dikkat: Sebebi ‘insülin direnci’ olabilir
Sık acıkma, bel çevresinde yağlanma, yemek sonrası uyku hali ile bitkinlik, terleme… Eğer bu belirtilerden birini ya da birkaçını yaşıyorsanız dikkat! Son yılların en popüler tıbbi terimlerinden olan insülin direnci, vücuttaki şekeri düzenleyen insülin hormonunun görevini yerine getirmekte güçlük çekmesi olarak tanımlanıyor. Ailesinde diyabet hastalığı sık görülenlerde, gebelikte kan şekeri yüksek olan kadınlarda, dört kilogramın üzerinde bebek doğuran kadınlarda, bel çevresi 80cm’nin üzerinde olan kadınlar ile 90cm’nin üzerinde olan erkeklerde insülin direnci oluşuyor.
26 Temmuz 2022 - 03:27
Yaz gecelerinde serin bir uykunun ipuçları
İyi bir uyku için yatak odası sıcaklığının 16-21 derece arasında olması gerekiyor. Eğer yatak odanızda klimanız yoksa yaz aylarında bunu sağlamak pek mümkün olmuyor. Bu yüzden yazın sıcaklar yüzünden doğru dürüst bir uykuya hasret kalıyoruz. Ancak her şeye rağmen yaz aylarında da huzurla uyumak mümkün.
26 Temmuz 2022 - 03:21
Diana'dan Bayraktar teşekkürü
İlk bebeğini kucağına almaya hazırlanan Ukraynalı Diana Dekhknova, Rus bombaları altında doğum yapmak zorunda kalan Ukraynalı kadınların güvenliğini sağlayan SİHA’lara teşekkür için oğluna Bayraktar adını koyacak.
26 Temmuz 2022 - 03:15
Virüs açık havada da bulaşıyor
Kapalı ve kalabalık ortamlarda maske takmak gerektiğini belirten Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Galip Ekuklu, Covid19'un yeni varyantının açık havada yakın temasla bile hızla bulaşabildiğini söyledi.
25 Temmuz 2022 - 14:43
Yemek borusu olmadan doğdu, midesinden sızan asit hayatını kabusa çevirdi
Galler’de Lola Hardy-Williams isimli çocuk, beş sene önce yemek borusu olmaksızın dünyaya geldi. Çocuk, doğar doğmaz hayat kurtaran bir ameliyat geçirdi.
25 Temmuz 2022 - 13:43
Korkutan araştırma: Masalar klozet kapaklarından üç kat daha kirli, klavyeler bir mutfak çöpü kadar mikrop barındırıyor
Çalışan kişiler günde ortalama sekiz saatlerini çalışarak, aynı masanın üzerinde yiyip içerek geçiriyor. Her gün saatlerimizi geçirdiğimiz masamız, defalarca dokunduğumuz klavyemiz aslında bir mikrop yuvası. İngiltere’de yapılan yeni bir araştırmaya göre; masalar, klozet kapaklarından üç kat daha kirli ve klavyeler bir mutfak çöpü kadar mikrop içeriyor.
25 Temmuz 2022 - 11:56
Binlerce kişi habersiz hastalığı taşıyor, 2 dakikada 1 kişiyi öldürüyor
Bugün, 28 Temmuz Dünya Hepatit Günü… Uzmanlar, “Hepatit B virüsünün dünyada 240 milyon taşıyıcısının olduğu bilinmekte. Dakikada 2 kişi Hepatit B virüsüne bağlı komplikasyonlardan kaybedilmekte, lütfen her erişkin hayatında en az bir kez Hepatit B ve C ile ilgili tarama testi yaptırsın” diyerek uyarıda bulunuyor.
25 Temmuz 2022 - 11:25
Aman uzak durun: Astımı tetikliyor, atakları artırıyor
Günümüzde pek çok kişide görülen astım, halk sağlığı sorunu olarak sıklıkla karşımıza çıkıyor. Hırıltı, nefes darlığı, göğüste sıkışma ve öksürük gibi solunum sistemi şikayetleri ile kendini belli ediyor. Başta sigara olmak üzere birçok faktör ise astımı tetikliyor. Bu etkenlerden bahseden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nilüfer Aykaç, konuyla ilgili önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
25 Temmuz 2022 - 09:31
En doğal ve güçlü ağrı kesici: Vücuttaki ağrıları dakikalar içinde yok ediyor
İş stresi, spor, ev temizliği… Yorulan bedenle birlikte kas ağrısı kaçınılmaz. Bir türlü geçmeyen bu ağrılar için sık sık ağrı kesici kullanmaktan bıktıysanız ‘doğal ağrı kesici’ gıdaların gücünden faydalanabilirsiniz.
24 Temmuz 2022 - 15:57
'Nezle oldum' diyenler dikkat! Uzmanlar uyarıyor: Covid-19 olabilirsiniz
Uzmanlar grip veya nezle olduğunu düşünenler için uyarılarda bulunuyor. Kovid-19'un şu an nezle benzeri semptomlarla ilerlediğini belirteren uzmanlar, Grip benzeri semptomları yaşayanların kesinlikle Kovid-19 ihtimalini düşünmeleri ve PCR testi yaptırmaları gerekiyor. Semptomları olan kişilerin 7-10 gün kadar maske kullanımını sürdürmesi çok önemli" diyerek vatandaşların tedbirli olmaları gerektiğini söyledi.
23 Temmuz 2022 - 17:20
DSÖ, maymun çiçeği salgınını küresel acil durum ilan etti
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)'nden maymun çiçeği ile ilgili dikkat çeken bir karar geldi. DSÖ, maymun çiçeği salgınını küresel acil durum ilan etti. DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, virüsün Avrupa'da çok hızlı yayıldığına dikkat çekerek, "Virüsünün Uluslararası Halk Sağlığı Acil Durumu teşkil ettiği kararına vardım." dedi.
23 Temmuz 2022 - 17:11
Çocukların cam ve balkonlarda gözetimsiz kalması büyük tehlikeler doğurabilir
Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Recep Akdur, yazın gelmesiyle birlikte camları ve balkon kapılarını sürekli açık tutan aileleri uyardı. Emekleyen bebeklerin ve çocukların, bir an bile olsa yalnız bırakılmasının ölümcül sonuçlar doğurabileceğini belirten Akdur, anne babalara konuyla ilgili tavsiyelerde bulundu.
22 Temmuz 2022 - 17:18
‘Uykuda solunum durması’ olarak tarif ediliyor, yaşam kalitesini bozuyor
Uykuya dalmakta güçlük çekiyor, horluyor, uyurken nefes daralması gibi şikayetleriniz varsa sizde de ‘uyku apnesi’ olabilir. Bu durum dinlenmiş olarak uyanmayı engeller. Tedavi edilmediği takdirde ise ciddi problemlere yol açabilir. Peki, uyku apnesi nedir, neden olur? Uyku apnesinin tedavisi nasıl yapılır? İşte merak edilenler…
Başa Dön
1
...
163
164
165
166
167
...
477
Sona Git