Maymun çiçeği hastası yaşadıklarını anlattı: “Uyurken yastığa kafamı bile koyamıyorum, canım çok yanıyor”

Düzenleyen:
Maymun çiçeği hastası yaşadıklarını anlattı: “Uyurken yastığa kafamı bile koyamıyorum, canım çok yanıyor”

SAĞLIK Haberleri

Koronavirüsün ardından ortaya çıkan maymun çiçeği virüsü sonrası tüm dünyayı korku sardı. Hızlı etkisini artıran virüs, hastalığı geçirenlere hayatı zindan ediyor. ABD’nin Houston kentinde yaşayan ve maymun çiçeği hastalığı bulaşan bir adam yaşadıklarını kamuoyu ile paylaştı.

Dünyada yayılmayı sürdüren maymun çiçeği virüsü konusunda endişeler devam ediyor. Vaka sayıları hızla artarken hastalığı geçiren kişiler ise yaşadıkları zorluğu aktararak sosyal medyada farkındalık oluşturmaya çalışıyor.

“HASTALIĞIN YAKININDAN BİLE GEÇMEK İSTEMEZSİNİZ”

Dünya Sağlık Örgütü, şimdiye kadar 75 ülkede 16 binin üzerinde maymun çiçeği vakasını doğruladığını belirtirken, ABD’nin Houston kentinde yaşayan Wesley Wallace isimli bir hasta virüsün perde arkasını ve yaşadıklarını sosyal medya üzerinden tüm gerçekliğiyle paylaştı. Wallace, çektiği bir videoda vücudundaki izleri göstererek “Şuna bakıyorsunuz, bu çok çirkin bir virüs. Bakıyorsunuz ve arkanı dönüyorsunuz. Hastalığın yakınından bile geçmek istemezsiniz” dedi.

Maymun çiçeği hastası yaşadıklarını anlattı: “Uyurken yastığa kafamı bile koyamıyorum, canım çok yanıyor”ABD'li maymun çiçeği hastası Wesley Wallace

“AÇIK HAVADA RÜZGAR BİLE CANIMI YAKIYOR”

Yüzünde önce bir sivilce çıktığını ancak diğer belirtilerle birlikte doktora gittiğini ve kendisine maymun çiçeği virüsü teşhisi konulduğunu belirten hasta şöyle konuştu:

Yüzümdeki yaralar çok acı veriyor. Yaralar yüzümde oluştuğu için kafamı yastığa bile koyamıyorum çünkü canım yanıyor. Açık havada rüzgar bile canımı yakıyor. Bu yaralar ağzımın içinde de var. Yemek yerken her ısırıkta her yudumda canım acıyor. Daha da kötüsü hastalık tüm vücuduma yayılıyor.”

Virüsü 4 Temmuz’da kaptığını düşünen Wallace, virüsün ellerine ve kollarına yayıldığını, lezyon ve sivilce şeklinde olduğunu söylüyor. Virüsün bulaşmasından sonra kendisini karantinaya aldığını belirten hasta, 1 ay bekleme süresi geçtikten sonra dışarı çıkacağını belirtiyor.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...