Madalyonun öteki yüzü, Dubai'nin arka mahalleleri

Madalyonun öteki yüzü, Dubai'nin arka mahalleleri

DÜNYA Haberleri

İranlı bir fotoğrafçı, lüks ve şatafatlı hayatıyla bilinen Dubai'nin hiç alışılmadık görüntülerini sergiledi

Dubai'yi ziyaret eden Ferhad Berahman isimli fotoğrafçı, yetkililerin turistler tarafından hiç görülmesini istemedikleri yerlerin fotoğraflarını çekti. Fotoğraflarda Dubai'de düşük ücretle çalıştırılan güney Asyalı işçilerin perişan halleri ve şehirdeki gizli sefalet gözler önüne serildi.
Fotoğraflar, Dubai varoşlarındaki Sonapur'da çekildi. Burası, Dubai'nin gökdelenleri ve lüks otelleriyle meşhur görüntülerinden oldukça farklı görüntüler ortaya koyuyor. Hintçede ironik bir şekilde "Altın Şehri" anlamına gelen Sonapur'da çoğunlukla Hindistan, Pakistan, Bangladeş ve Çin'den 150 binin üzerinde kişi çalışıyor.
Ferhad, işçilerden bazılarının pasaportlarına havaalanında el konulduğunu ve bunların aşırı derecede yüksek çalışma saatleri içinde çalışmak zorunda bırakıldıklarını ifade etti. Dubai'yi defalarca ziyaret eden fotoğrafçı, Dubai'de üç sınıf insan olduğunu, bunların emir ailesi, yabancı çalışanlar ve diptekiler olduğunu söyledi. Ferhad, daha iyi bir hayat için Dubai'ye gidecek olanları bir daha düşünmeye çağırdı.

Madalyonun öteki yüzü, Dubai'nin arka mahalleleri

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...