Terörün merkezinde PKK’yı lanetlediler

Düzenleyen:
Terörün merkezinde PKK’yı lanetlediler

DÜNYA Haberleri

Suriye’nin kuzey ve doğusunda PKK tarafından işgal edilen bölgelerde hâlen 4 bini aşkın çocuktan haber alınamıyor. Eşleri ve çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan onlarca kadın, PKK’nın Suriye’deki merkez üssü Kamışlı’da önce yürüdü ardından BM Ofisi önünde eylem yaptı.

Yılmaz Bilgen

4 yıl önce 13 yaşındaki kızı kaçırılan Besma isimli anneye ulaştık. Kızının sağ ya da ölü olduğunu bilmek istediğini söyleyen mağdur kadın, hemen her evde benzer acıların yaşandığını belirtti. Acılı anne “Gidecek kimsemiz, şikâyet edecek merci yok. Eşim ve amcaları yıllardır çocuğumuzu arıyor. Bazı militanlar Kandil’e götürüldü dedi. KYB ve KDP yetkililerinden yardım istedik. Şu ana kadar hiçbir sonuç alamadık’’ dedi.

“Önce inandık şimdi bedel ödüyoruz” diyen bir başka kadın ise “Örgüt militanları bölgeye ilk geldiğinde onlara inandık. Hayatımızın daha iyi olacağını düşündük. Ama şimdi bizim eşlerimizi, çocuklarımızı kaçırıyorlar. Terörist ve çete değiliz. Eşim hırsızlık yapmadı. Bir başkasının namusuna bakmadı. Biz ülkemizi, evimizi terk etmedik ve burada her şeye rağmen kalmak istedik. Hiçbir gerekçe göstermeden onu tutmaya devam ediyorlar. PKK’ya inanmanın bedelini ödüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yaşanan drama ilişkin gazetemize konuşan Bağımsız Kürt Rabıtası Başkan Yardımcısı Redif Mustafa “Burada gerçek anlamı ile bir vahşet yaşanıyor. Bunlar insanlığa karşı işlenen suçlar. Bölge insanı gerçekten zor durumda ve çaresiz. Esir tuttukları, öldürdükleri ya da kaçırıp zorla örgüte kattıkları binlerce kişi var. Sadece inkâr etmekle yetiniyorlar. Onlara hesap soran hiçbir merci olmadığı için de her geçen gün işkence, kaçırma ve ölümler artıyor” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...