Ukrayna ve Rusya heyetlerinin görüşmesi başladı

Ukrayna ve Rusya heyetlerinin görüşmesi başladı

DÜNYA Haberleri

Ukrayna ve Rusya heyetlerinin Belarus sınırındaki görüşmesi başladı.

Rusya ve Ukrayna arasında savaş devam ederken önceki gün önemli bir gelişme yaşandı. Kremlin yapılan açıklamada Rus yetkililerin müzakere görüşmeleri için Belarus’a gittiğini açıkladı.  Ukrayna tarafı ise Rusya tarafından verilen görüşme süresinin bitiminin ardından teklifi kabul etti. İki ülke arasındaki kritik müzakere görüşmeleri şu an itibariyle başladı. Ukrayna heyetinde Halkın Hizmetkarı Partisi Grup Başkanı, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanının Danışmanı Podolyak, Ukrayna’nın Üçlü Temas Grubu heyeti Başkanı birinci yardımcısı Andrii Kostin, Ukrayna milletvekili Rustem Umerov, Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Mykola Tochytskyi yer alıyor. 

İKİ ÜLKE ÖN KOŞULSUZ MASADA

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski'nin açıklamalarının ardından müzakere karmaşası da son bulmuş oldu. İki ülke, "ön koşulsuz" olarak görüşme yapmak için anlaşmaya vardı. Dünyanın gözünün çevrildiği görüşme bugün başlayacak.

BELARUS’TAN MÜZAKERE PAYLAŞIMI

Merakla beklenen görüşmenin gerçekleşeceği odanın fotoğrafı Belarus Dışişleri Bakanlığı tarafından paylaşıldı. Belarus Dışişleri Bakanlığı paylaşımının altına "Belarus'ta Rusya- Ukrayna müzakerelerine ev sahipliği yapmak için her şey hazır. Heyetlerin gelmesini bekliyoruz" yazdı. Belarus Dışişleri Bakanlığı Ukrayna- Rusya arasındaki yapılacak müzakerelerin gerçekleşeceği odada her şeyin eşit şekilde konumlandırılması gözden kaçmadı.

UKRAYNA’NIN GÜVENLİK ENDİŞESİ

Ukraynalı yetkililer, güvenlik endişeleri gerekçesiyle görüşmeye gitmeyeceklerini duyurmuştu. Bu gelişmelerin ardından Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Zelenski'nin görüşmede güvenlik endişelerini dile getirdiği, Lukaşenko'nun ise "Tüm önlemler alındı" dediği belirtildi. Bu görüşmenin ardından müzakerelerle ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.

Ukrayna ve Rusya heyetlerinin görüşmesi başladı

 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...