Ukrayna'da Zelenskiy'e destek oranı yüzde 90'ın üzerine çıktı

Düzenleyen:
Ukrayna'da Zelenskiy'e destek oranı yüzde 90'ın üzerine çıktı

DÜNYA Haberleri

Ukrayna'da yapılan bir anketin sonuçlarına göre, Zelenskiy'e destek geçtiğimiz seneye oranla 3 kat artarak yüzde 90'a çıktı.

Rusya'nın Ukrayna'ya işgalinin ardından Putin'e tepkiler çığ gibi artıyor ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e hemen hemen tüm ülkelerden destek gelirken ülkesi Ukrayna'da kendisini destekleyenlerin oranı ise yüzde 90'a çıktı.

Rating Sociological grubu tarafından yapılan ankete göre, Ukraynalıların yüzde 91'i Zelenskiy'yi destekledi. Sadece yüzde 6'sı Ukrayna liderini desteklemezken, yüzde 3'ü kararsız kaldı.

UKRAYNA'NIN DOĞUSU VE KIRIM HARİÇ

Ankete Ukrayna'nın farklı şehirlerinden iki bin kişi katıldı. Ancak BBC'de yer alan habere göre, Kırım'da ve Ukrayna'nın doğusundaki isyancıların elindeki bölgelerde yaşayanlar hariç tutuldu.

YÜZDE 70'İ RUSLARIN PÜSKÜRTÜLECEĞİNE İNANIYOR

Ankete katılanlara Ukrayna'nın Rus saldırısının püskürtülebileceği sorusu sorulduğunda ise katılımcıların yüzde 70'i bunun mümkün olduğuna inandıklarını dile getirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...