Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünya bu telefon görüşmesini konuşuyor! Macron’a Polonya’dan çok sert tepki

Düzenleyen:
Dünya bu telefon görüşmesini konuşuyor! Macron’a Polonya’dan çok sert tepki

DÜNYA Haberleri

Dünya Bucha’dan gelen görüntüler ile sarsılırken, Fransa Cumhurbaşkanı Macron Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Macron’un Putin ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesine ise tepkiler üst üste geldi. Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Macron’u hedef alarak gündemi sarsan açıklamalarda bulundu.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta bir ay geride kalırken, binlerce Ukraynalı vatandaşlar ülkelerini terk etmek zorunda kaldı. Bölgeden acı haberlere gelmeye devam ederken, Ukrayna’nın Kiev bölgesindeki Bucha kentinden gelen görüntüler dünyayı ayağa kaldırmıştı. 

Bir aydır Rus güçlerinin elinde olan bölge geçtiğimiz gün boşaltılmıştı. Kentte giren Ukrayna ordusu sokaklarda ve evlerde çok sayıda sivilin cansız bedeni ile karşılaştı. Bu görüntülerin ardından dünya ayağa kalkarken, Polonya’dan çok sert tepki geldi. 

“PUTİN İLE KAÇ KEZ GÖRÜŞTÜNÜZ?” 

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, sivillerin açık bir şekilde askeri güçler tarafından katledilmesini doğru bulmadığını ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi yapan Macron’u çok sert sözlerle eleştirdi.

Basın toplantısında konuşan Morawiecki, Macron’a hitap ederek “Putin ile kaç kez görüştünüz, neyi başardınız? Gerçekleşen eylemlerden herhangi birini durdurdunuz mu?” ifadelerini kullandı

Dünya bu telefon görüşmesini konuşuyor! Macron’a Polonya’dan çok sert tepkiPolonya Başbakanı Mateusz Morawiecki

“HİTLER VE STALİN İLE MÜZAKERE EDER MİSİNİZ?” 

“Suçlularla hiçbir zaman pazarlık yapılmamalı” diyen Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, “Onlarla savaşılmalı... Hiç kimse Hitler'le pazarlık yapmadı. Hitler, Stalin, Pol Pot ile müzakere eder misiniz?” dedi. 

FRANSA’DAN İLK CEVAP GELDİ 

Morawiecki'nin sözlerine yanıt Macron'dan değil Fransa Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden geldi. Yapılan yazılı açıklamada Putin'in batılı ülkelerin taleplerini anlaması için iletişim kanallarının açık olmasının önemine vurgu yapıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...