Kadirov ve Putin ters düştü! Kadirov, Kremlin'i hedef aldı

Düzenleyen:
Kadirov ve Putin ters düştü! Kadirov, Kremlin'i hedef aldı

DÜNYA Haberleri

Çeçen lider Kadirov, Kremlin sözcüsü Dimitriy Peskov'u hedef aldı. Kadirov, "Bu konuda bir şeyler yapılmalı" diyerek Peskov'u savaşın ortasında bile gerçek bir vatansever gibi davranmamakla suçladı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 41. gününde saldırılar ve savaş devam ederken milyonlarca Ukraynalı komşu ülkelere göç ederek ülkesini terketti. Savaşta yüzlerce sivil ölmüş binlercesi ise yaralanmıştı. Tüm bunlar devam ederken Putin'e birçok ülkeden tepki gelmiş ve hakkında yaptırım kararları alınmıştı.

Dünya genelinde Putin'e olan nefret her geçen gün artarken Putin'e destek olan sayılı kişilerden olan Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov'du. Kadirov, Ukrayna'ya birliklerinin göndererek Rus ordusunun yanında olmuş ve Putin'in her zaman yanında olacağını söylemişti.

Ancak işler biraz değişti ve Rusya-Ukrayna heyetleri müzakere için adımlar attı. Bu adımlar Kadirov'u rahatsız etmiş olacak ki Çeçen Lider, her zamankinden farklı bir açıklama yaptı ve Rusya ile ilk defa ters düştü. 

'BİR ŞEYLER YAPILMALI'

Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen Çeçen lider Ramazan Kadirov, Kremlin sözcüsü Dimitriy Peskov'a ateş püskürdü. Kadirov, Peskov'u savaşın ortasında bile gerçek bir vatansever gibi davranmamakla suçladı. Kadirov, "Bu konuda bir şeyler yapılmalı" dedi.

'İŞLER DEĞİŞTİ'

Rus siyasi analist Kirill Rogov da konuya ilişkin "Peskov, Putin'in simgesi, bir tür enkarnasyonu olarak kabul ediliyor ve kimse bu duruma itiraz etmiyordu. Ancak şimdi işler değişti." ifadelerini kullandı.

'AĞZINI BANTLAYIN'

Çeçen lider, geçtiğimiz hafta İstanbul'da gerçekleşen Rusya- Ukrayna müzakereleriyle ilgili olarak heyet başkanı Vladimir Medinsky'yi hedef almış, Rus birliklerin Kiev ve çevresinden ayrılmasına itiraz ederek, Medinsky'nin ağzının bantla kapatılmasını söylemişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...