Zelenskiy Ukrayna ordusunun kayıplarını açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Reuters
Zelenskiy Ukrayna ordusunun kayıplarını açıkladı

DÜNYA Haberleri  / Reuters

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinden 2500-3000 arası askerin öldüğünü açıkladı.

24 Şubat tarihinden bu yana Rusya-Ukrayna arasında yaşanan savaş her iki ülkeye büyük kayıplar vermiş vermiş ve Ukrayna'da binerlce sivil hayatını kaybetmişti. Milyonlarca Ukraynalı insanın komşu ülkelere göç etmesine neden olan savaşta Rusya ordusuda büyük kayıpkar verdi.

Savaş hala devam ederken iki ülke arasından yapılan müzakereler sonuç vermedi ve barış sağlanamadı. AB ve Ukrayna'nın açıklamalarına göre Rusya büyük kayıplar verdi ve Rusya'dan yapılan açıklamalara göre ise Ukrayna büyük kayıplar verdi. Kayıplara İlişkin Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy açıklamalarda bulundu.

3 BİNE YAKIN ÖLÜ, 10 BİN YARALI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy CNN International kanalına konuştu. Zelenskiy, Rusya ile  savaşta şimdiye kadar Ukrayna'nın kayıplarına ilişkin bilgi verdi ve Ukrayna Kuvvetlerinden 2 bin 500 ve 3 bin arası kişinin öldüğünü, 10 bin kişinin de yaralandığını açıkladı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...