Ukrayna takas teklif etmişti! Putin'den yakın arkadaşı için şaşırtan karar

Düzenleyen:
Ukrayna takas teklif etmişti! Putin'den yakın arkadaşı için şaşırtan karar

DÜNYA Haberleri

Ukraynalı muhalif milletvekili Victor Medvençuk’un geçtiğimiz günlerde gözaltına alınmasının ardından, Ukrayna tarafından Rusya’ya esir değişimi teklifi yapılmıştı. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, esir değişimi teklifine, Putin'in sözcüsü Dimitri Peskov'un, Rusya'nın Medvedçuk'u iade almakla ilgilenmediğini söylediğine dikkat çekti.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Putin’in Medvençuk’un adil bir şekilde yargılanacağını belirterek, Ukrayna’nın esir değişimi teklifine, Putin'in sözcüsü Dimitri Peskov'un, Rusya'nın Medvedçuk'u iade almakla ilgilenmediğini söylediğine dikkat çekti.

Kuleba, ,"Başkan Putin'e son derece yakındı. Vladimir Putin'in, Medvedçuk'un kızlarından birinin vaftiz babası olduğu söyleniyor. Bu gerçeğin kendisi her şeyi ortaya koyuyor" diyerek Medvedçuk'un adil bir şekilde yargılanacağını belirtti:

"O bir Ukrayna vatandaşı, biz hukukun üstünlüğüne sahip bir ülke olduğumuz için tüm usul haklarından yararlanacak. Hakkındaki karar, bir yanda hukuki diğer yanda siyasi süreç çerçevesinde belirlenecek. Hiçbir siyasi seçeneği dışlamıyoruz. Ama biz bir hukuk devletiyiz ve her şeyden önce Ukrayna'ya karşı işlediği suçların sorumluluğunu üstlenecek.'' dedi.

Ukrayna takas teklif etmişti! Putin'den yakın arkadaşı için şaşırtan kararUkrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, esir değişimi teklifine, Putin'in sözcüsü Dimitri Peskov'un, Rusya'nın Medvedçuk'u iade almakla ilgilenmediğini söylediğine dikkat çekti.

Medvençuk’un 48 gün saklandıktan sonra yakalandığını ifade eden Zelenski, "Rusya Federasyonu'na Medvedçuk'u Rusların esir tuttuğu Ukraynalılarla değişmeyi öneriyorum. Kolluk kuvvetlerimiz ve ordumuz da bu olasılığı göz önünde bulundursun" dedi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Putin'in sözcüsü Dimitri Peskov'un, Rusya'nın Medvedçuk'u iade almakla ilgilenmediğini söylediğine dikkat çekti.

EŞİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN YARDIM İSTEMİŞTİ

Viktor Medvedçuk'un eşi Oksana Marçenko, eşi Medvençuk’un yakalanmasından sonra bir video yayınlayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenmişti. "Erdoğan gibi güçlü bir liderin, zayıf bir lider olan Zelenski'yi etkileyebileceğine inanıyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın beni duyduğuna ve eşimin Ukrayna Güvenlik Servisi'nin demir parmaklıklarından kurtulması için her şeyi yapacağına eminim" çağrısı yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan eşi için yardım istedi.


 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...