Karadeniz’deki Rus savaş gemisi dünya gündeminde! Batmadan önceki son görüntüleri sızdı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Karadeniz’deki Rus savaş gemisi dünya gündeminde! Batmadan önceki son görüntüleri sızdı

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal girişimi 54 gündür devam ediyor. Rusya’nın Karadeniz Filosu’nun amiral gemisi Moskva’yı 13 Nisan’da batmasının görüntüleri ortaya çıktı. Moskva’nın batma görüntüleri kısa sürede dünya gündemine oturdu.

Ukrayna’nın vurduğu Rusya’nın Karadeniz Filosu’nun amiral gemisi Moskva’nın son anlarına ait görüntüler ortaya çıktı. Ukrayna’nın füze atması sonucu vurularak batan geminin son anlarına ait olduğu öne sürülen görüntüleri sosyal medyaya sızdı. Rusya’dan henüz bir açıklama gelmedi. 

Ukrayna tarafı geminin iki füze ile battığını, Rusya ise yangın nedeniyle battığını açıklamıştı. Kremlin, gemideki 500 kişilik bir mürettabatın batmadan önce tahliye edildiğini açıklamıştı.

Karadeniz’deki Rus savaş gemisi dünya gündeminde! Batmadan önceki son görüntüleri sızdıUkrayna’nın füze atması sonucu vurularak batan geminin son anlarına ait olduğu öne sürülen görüntüleri sosyal medyaya sızdı.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI ÜZERİNDEN PAYLAŞILDI

Rusya dün Moskva mürettebatının yer aldığı görüntüleri sosyal medya hesapları üzerinden paylaşmıştı. Sesin olmadığı 26 saniyelik videoda yaklaşık 120 Moskva mürettebatının üniformalı olarak bir törende yer aldıkları görülüyor. 'Moskva'nın gelenekleri, Donanma'da her zaman olduğu gibi dikkatle korunacak ve devam ettirilecektir' ifadesine yer verilmişti.

SOS VE ‘BATIYORUZ’ SİNYALLERİ TAKİP EDİLDİ

Ukrayna'nın Neptün füzesinin hedefi olan geminin isabet aldıktan sonra gönderdiği yardım sinyalleri ortaya çıkmıştı. Açık kaynaklı istihbarat analistleri, savaş gemisinden mors koduyla 'SOS' ve 'batıyoruz' sinyalleri tespit etmişti.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...