Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Son dakika... Putin Ukrayna'yı suçladı: Biz savaşı bitirmek istiyoruz

Son dakika... Putin Ukrayna'yı suçladı: Biz savaşı bitirmek istiyoruz
Başlık ResmiSon dakika... Putin Ukrayna'yi suçladi: Biz savasi bitirmek istiyoruz

Son dakika.. Rusya Devlet Başkanı Putin Şanghay Zirvesi'nde,' Savaşı bitirmek istiyoruz ancak Ukrayna savaş istiyor' açıklamasında bulundu.

Kaydet
a- | +A

Son dakika... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 7 aya yaklaşan Ukrayna işgaline ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Semerkant'ta Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile gerçekleştirdiği görüşmede, Ukrayna'daki savaşı mümkün olan en kısa sürede sona erdirmek için her şeyi yapacağını, ancak Kiev'in müzakereyi reddettiğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Özbekistan'ın Semerkant kentinde Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi marjında Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile baş başa görüşme gerçekleştirdi. Rusya Devlet Başkanı Putin iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmeye devam ettiğini belirterek, "Rus-Hindistan ilişkileri özellikle stratejik ortaklık niteliğinde aktif olarak gelişmeye devam ediyor. Uluslararası platformlarda da aktif olarak işbirliğimizi sürdürüyoruz" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'daki savaşıyla ilgili Hindistan'ın sürekli dile getirdiği endişelere değinen Putin, "Ukrayna'daki çatışmaya ilişkin tutumunuzu, sürekli olarak dile getirdiğiniz endişelerinizi biliyorum. Tüm bunların (çatışmanın) mümkün olduğunca hızlı sona ermesi için her şeyi yapıyoruz. Ancak ne yazık ki Ukrayna yönetimi müzakerelerden çekildiğini açıkladı. Hedeflerine savaş alanında ulaşmak istediklerini söylediler. Yine de olanlarla ilgili sizi bilgilendireceğim" ifadelerini kullandı.

Putin ayrıca Hindistan ile Rusya arasında vizesiz seyahat konusunda müzakerelerin hızlandırılması konusundaki isteğinden bahsederek, "Hindistan'ın zengin tarihi ve çok eskiye dayanan kültürü, Ruslar için geleneksel olarak büyük ilgi uyandırıyor. Bundan dolayı turistlere yönelik vizesiz seyahat anlaşmasına ilişkin müzakere sürecini hızlandırmayı öneriyoruz" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME
Erdoğan-Putin Zirvesi
HABER

Erdoğan-Putin Zirvesi'nde dikkat çeken Ruble kararı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.