Erdoğan-Putin Zirvesi'nde dikkat çeken Ruble kararı

Düzenleyen:
Erdoğan-Putin Zirvesi'nde dikkat çeken Ruble kararı

GÜNDEM Haberleri

Şanghay'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ikili görüşme gerçekleştirdi. Dünyanın gözü kulağı bu görüşmedeydi ki detaylar gelmeye başladı. Putin, Türkiye'nin Rus gazı ödemelerinin yüzde 25'ini rubleyle yapacağını duyurdu. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 22'nci Devlet Başkanları Zirvesi'ndeki temasları kapsamında, Rusya  Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi. Erdoğan ve Putin'in zirvenin düzenlendiği kongre merkezindeki görüşmesi, basına kapalı olarak 40 dakika sürdü. Tüm dünyanın gözü ise bu kritik görüşmede oldu. Nitelim detaylar da gelmeye başladı. 

PUTİN'DEN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Rusya Devlet Başkanı Putin, BM Dünya Gıda Programı'na katkılarından ötürü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. Kremlin'den görüşmeye ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, Putin'in şu ifadelerine yer verildi:

Türkiye'nin Rus gazı ödemelerinin yüzde 25'ini ruble ile ödemesi yakında yürürlüğe girecek.

Erdoğan ile Putin Akkuyu Nükleer Santral İnşaatı Anlaşması'nı imzaladı.

Rus şirketleri ürünlerini Türkiye üzerinden ihraç edebilecekleri sinyalini aldı.

TÜRKİYE EN GÜVENİLİR ROTA

Putin ayrıca, "Türkiye, Rusya'dan doğal gaz sevkiyatları için Avrupa da dahil en güvenilir rotalardan biri haline geldi, TürkAkım sorunsuz bir şekilde çalışıyor" sözlerine yer verdi.


Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...