İsrail ordusu, 4 bin kişiyi rehin aldı!

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
İsrail ordusu, 4 bin kişiyi rehin aldı!

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

İsrail'e çalışmak için giden 4 bin Gazzeli işçi, Hamas'ın 7 Ekim'de gerçekleştirdiği saldırıların ardından gözaltına alındı. Sorguları süren işçilerin, saldırıyla bir bağlantılarının olup olmadığı araştırılıyor.

İsrail-Hamas arasındaki savaşta 10'uncu gün geride kaldı. El-Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, ellerinde 200 ila 250 kadar rehine olduğu, şartlar sağlandığında serbest bırakacakları aktarıldı. İsrail'in ise 4 bin işçiyi rehin aldığı ortaya çıktı. 

Hamas'ın ilk saldırıyı gerçekleştirdiği 7 Ekim tarihinden bir hafta önce İsrail'e çalışmaya giden Gazzeli işçilerin, güvenlik güçleri tarafından sorgulandığı belirtildi. Çalışma izni olmayan Gazzelilerin, saldırıyla bir alakalarının bulunup bulunmadığının araştırıldığı ifade edildi. 

"118 HAMASLI TUTUKLANDI" 

Bu arada, İsrail devlet televizyonu KAN’da yayımlanan haberde Gazze Şeridi’nden 118 silahlı kişinin hapishanelerde tutulduğu aktarıldı. İsrail ordusu da daha önce yaptığı açıklamada onlarca Filistinliyi gözaltına aldıklarını duyurmuştu.

BİNLERCE GAZZELİ, İSRAİL'DE ÇALIŞIYOR

Öte yandani, Gazze’deki Filistin Çalışma Bakanlığına göre İsrail’de çalışma izni alan yaklaşık 18 bin 500 kişi bulunuyor.

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...