Son dakika! İsrail’de Türk gazetecilerin yakınına roket düştü

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Son dakika! İsrail’de Türk gazetecilerin yakınına roket düştü

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İsrail’in Sredot kentinde aralarında Türk gazetecilerin de bulunduğu bölgeye roket düştü. Gazze sınırındaki iki Türk gazeteci hafif şekilde yaralandı. Yaşananları kayıt altına alan Gazeteci Adem Metan, "Roket, 20-30 metre kadar yakınımıza düştü. Şu anda kulağım çok çınlıyor. " dedi.

Son dakika: İsrail’in Sredot kentinde aralarında Türk gazetecilerinde bulunduğu bölgeye roket düştü.

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına 11. gününde de devam ediyor. Gazze Şeridi'ni hava saldırılarıyla bombalamaya devam eden İsrail, saldırılarıyla sivilleri hedef almayı sürdürüyor.

İsrail'in saldırıları nedeniyle bölgede görev yapan gazetecilerde bombardımanlara maruz kalıyor. Hamas-İsrail çatışmalarının başladığı günden itibaren 13 gazeteci çatışmalarda can verdi.

SREDOT KENTİNE ROKET DÜŞTÜ

Türk gazeteciler de İsrail'in saldırılarını yerinde görüntülemek için bölgeye gitti. Gazze sınırında yer alan Sderot'ta, Türk gazetecilerin bulunduğu bölgenin yakınına füze düştü. İsrail'in Sredot kentine roket düşmesi sonucu Gazze sınırındaki iki Türk gazeteci hafif şekilde yaralandı.

Son dakika! İsrail’de Türk gazetecilerin yakınına roket düştü

İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirlerinden Volkan Kayalar ve İsmail Coşkun’un da aralarında bulunduğu gazetecilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Habertürk TV canlı yayınına katılan Gazeteci Adem Metan, "Roket, 20-30 metre kadar yakınımıza düştü. Şu anda kulağım çok çınlıyor. Daha fazla konuşamayacağım" ifadelerini kullandı

Hafif yaralanan iki Türk gazeteci hastaneye doğru yola çıktı. Hafif şekilde yaralanan gazetecilerin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Son dakika! İsrail’de Türk gazetecilerin yakınına roket düştü

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti. Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Birleşmiş Milletler, İsrail saldırıları nedeniyle Gazze'de yerlerinden edilen Filistinli sayısının 1 milyona ulaştığını bildirdi. Gazze'den düzenlenen saldırılarda 299’u asker 1400 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 3 bin kişinin hayatını kaybettiğini, 12 bin 500 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İsrail'in saldırılarında ayrıca 13 gazeteci hayatını kaybetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...