Başkan adayı Trump'a karşı tek yürek oldular!

Başkan adayı Trump'a karşı tek yürek oldular!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

New York'taki Türk ve Müslüman toplumu temsilcileri, Eyüp Sultan Camii'nin önünde yaptıkları basın açıklamasıyla Trump'ı protesto etti.

Cumhuriyetçilerin Başkan aday adayı olan Donald Trump'ın İslam ve cami karşıtı açıklamaları ile Daily News adlı gazetenin, Brooklyn'deki Eyüp Sultan Camii'nin resmini kullanılarak IŞİD'le özdeşleştirmesine tepkiler sürüyor. New York'taki Türk ve Müslüman toplumu temsilcileri ve Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams, Eyüp Sultan Camii'nin önünde yaptıkları basın açıklamasıyla Trump'ı protesto etti. Konuşmacılar verdikleri ortak mesajda, ülkedeki dini özgürlüklerin kısıtlanmasına, İslamofobi'nin artmasına ve Trump'ın ırkçı söylemine karşı mücadele edeceklerini vurguladı. Başkan Adams, “Buraya açık ve yüksek sesle camiyi desteklediğimiz mesajını vermek için gelmek istedik. Bu caminin liderleriyle günlerim geçti. Onların kalbini biliyorum. Onların buraya bağlılıklarını ve fedakârlıklarını biliyorum” dedi. Eyüp Sultan Camisi Başkanı İbrahim Şen de, “Trump sadece bizi değil bütün Amerikalı Müslüman toplumunu üzdü. Kendisinden özür belliyoruz. Yoksa yasal işlem başlayacağız” ifadesini kullandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...