Adana Yerel Seçim sonuçları 2019! 31 Mart Adana seçim sonuçları, oy oranları | Adana kim kazandı?

Düzenleyen:
Adana Yerel Seçim sonuçları 2019! 31 Mart Adana seçim sonuçları, oy oranları | Adana kim kazandı?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

​Adana yerel seçim sonuçları 2019! 31 Mart Adana oy oranları, Adana kim kazandı 31 Mart... Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için süren kıyasıya rekabet sona eriyor! 31 Mart seçim sonuçlarına göre Adana'de belediye başkanı kim olacak merakla bekleniyor.Adana'de hangi partinin adayı önde gidiyor? Adana belediye başkanı kim oldu, Adana oy oranları, Adana yerel seçim sonuçları, Adana kim kazandı, Adana seçim sonuçları 31 Mart gibi konulara dair merak edilenler tg.com.tr'de yasak kalktığı an sizlerle buluşacak...

Adana seçim sonuçları 2019, Adana yerel seçim sonuçları, 31 Mart Adana  kim kazandı, Adana  oy oranları, Adana belediye başkanı kim oldu, Adanar AK Parti oy oranı, Adana Hüseyin Sözlü kazandı mı kazandı, Hüseyin Sözlü kimdir... 31 Mart yerel seçimlerinde sonucu en çok merak edilen illerin arasında Adana de yer alıyor. AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, CHP adayı Zeydan Karalar arasında geçen rekabetin sonucu bugün belli oluyor! 31 Mart yerel seçim sonuçlarına göre Adana  Büyükşehir Belediye Başkanı kim oldu? Adana yerel seçim 2019 sonuçlarına göre kim önde? 2019 yerel seçimleri sonuçları heyecanla beklenirken Adana oy oranları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Adana Büyükşehir Belediyesini kim kazandı? Yasak kalkar kalmaz Adana oy oranları, Adana kim kazandı gibi merak edilen bilgiler haberimizde olacak...

 

81 İL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ

İSTANBUL İLÇELERİ SONUÇLARI

Adana'da yaşayan vatandaşlar 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi için sandık başında oy kullandılar. Adana yerel seçim sonuçları 2019, YSK'nın seçim yasaklarını kaldırması ile birlikte bugün akşam saatlerinde açıklanacak. Cumhur İttifakı'nın Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin sözlü 30 Mart 2014 günü yapılan yerel seçimlerde, yüzde 33.51'lik oy oranı ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilmişti. CHP'nin adayı ise Zeydan Karalar oldu.

ADANA YEREL SEÇİM SONUÇLARI 2019
ADANA yerel seçim sonuçları 2019 heyecanla bekleniyor. Sonuçlar açıklandığında detaylara tg.com.tr'den ulaşabilirsiniz...

Adana Yerel Seçim sonuçları 2019! 31 Mart Adana seçim sonuçları, oy oranları | Adana kim kazandı?

AK PARTİ ADAYI HÜSEYİN SÖZLÜ KİMDİR?

1965 yılında Ceyhan’ın Çokçapınar Köyü’nde doğan Hüseyin Sözlü; ilköğrenimini köyünde, ortaöğrenimini ise Ceyhan Yaltır Kardeşler Ortaokulu ve Ceyhan Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladı. Daha sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne girerek 1989 yılında Ziraat Mühendisi olarak mezun oldu.

1992 yılında Ceyhan Ülkü Ocağı Başkanlığına seçilen Hüseyin Sözlü, 1997 yılında DSİ Kösreli İşletme ve Bakım Başmühendisliğine atandı. Ceyhan Ülkü Ocağı Başkanlığı ile DSİ’de Başmühendislik görevini sürdürmekle iken 1999 yılında bu görevlerinden istifa ederek Milliyetçi Hareket Partisi’nden Ceyhan Belediye Başkan adayı oldu. 18 Nisan 1999 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimini kazanarak Belediye Başkanı seçildi.

1999’dan bu yana aralıksız üç dönem Ceyhan Belediye Başkanlığı yapmış olan Hüseyin Sözlü, 2014 yılında ise Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Bunun yanı sıra Türkiye Mahalli İdareler İşveren Sendikası Genel Başkanlığı, Türkiye İşveren Sendikaları Yönetim Kurulu Üyeliği ve Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de yürütmüş olan Hüseyin Sözlü, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde Cumhur İttifakı’nın Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuştur. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Adana Yerel Seçim sonuçları 2019! 31 Mart Adana seçim sonuçları, oy oranları | Adana kim kazandı?

CHP ADAYI ZEYDAN KARALAR KİMDİR?
1980 yılında Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisliği’nden mezun oldu. 1981’de, 23 yaşında Makina Mühendisleri Odası Başkanlığı'na seçilerek Türkiye’nin en genç oda başkanı unvanını elde etti; 2 yıl bölge başkanlığı ve üst kurul (TMMOB) delegeliği yaptı.

1979-1985 yılları arasında Çukobirlik’te İplik İşletme Şefi olarak çalıştı. 1985-1991 yılları arasında Alman AEG ETİ Endüstri A.Ş’de Müşteri Hizmetleri Yöneticiliği yaptı. 1991-1996 yılları arasında Çukobirlik İplik Dokuma Fabrika Müdürü ve Teknik Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

1996-2007 yılları arasında Okan Tekstil A.Ş’de Genel Müdürlük yaptı. Kazakistan’da Okan-Antriko Entegre Tekstil Fabrikasını da kurdu ve Genel Müdürlüğü’nü yaptı. 2005 yılında kendi şirketi A-TEKS Mühendislik’i kurdu. 2008 yılında ise ikinci şirketi Başkent Pres’i kurdu. Şirketteki yönetimini sürdürürken siyasete de ara vermedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...