Başbakan Tayyip Erdoğan, 'Fişleme gibi bir sanatımız yok'

/ Kaynak: AA
Başbakan Tayyip Erdoğan, 'Fişleme gibi bir sanatımız yok'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP milletvekillerinin fişlendiğine ilişkin, "Bizim fişleme gibi bir sanatımız yok" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP milletvekillerinin fişlendiğine ilişkin, "Bizim fişleme gibi bir sanatımız yok. Böyle bir derdimiz de yok. Ben fişlendiğimi biliyorum; arkadaşlarımın fişlendiğini biliyorum ama biz böyle bir yola hiçbir zaman tevessül etmedik." dedi. Türkmenistan'a hareketinden önce Ankara Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, ardından gündeme ilişkin soruları cevapladı. Demokratikleşme paketindeki son durumun sorulması üzerine Erdoğan, "Arkadaşlar çalışıyoruz. Bayram ertesi de arkadaşlarımızla oturacağız, değerlendireceğiz. Sonra da inşallah açıklamamızı yapacağız." diye konuştu.
"PİLOTLARIN SAĞLIKLARI İYİ"
Lübnan'da kaçırılan Türk pilotlarının durumuna ilişkin bir soru üzerine ise Erdoğan, şunları söyledi: "Sağlıkları ile ilgili şu anda kadar, dün akşam itibariyle herhangi bir endişe söz konusu değil. Ve ilgili birimlerimiz bu konu ile ilgili çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu konularda biliyorsunuz çok fazla açıklama vesaire girmek de doğru değil. Önemli olan neticeyi bir an önce almaktır. Temenni ediyorum ki inşallah en kısa zamanda da bu neticeyi alırız. Bunun gayretiyle ilgili arkadaşlarım süreci çok yakından takip ederek görüşmelerini devam ettiyorlar."
"FİŞLEME GİBİ BİR SANATIMIZ YOK"
CHP milletvekillerinin fişlenmesi iddialarına ilişkin soruyu da Erdoğan, şöyle cevapladı: "Bizim fişleme gibi bir sanatımız yok. Böyle bir derdimiz de yok. Ben fişlendiğimi biliyorum; arkadaşlarımın fişlendiğini biliyorum ama biz böyle bir yola hiçbir zaman tevessül etmedik. Bunları hiçbir zaman da doğru bulmadık. Bulmadığımızı da açıkladı. Dinlendiğimizi biliyorsunuz defaatle söyledik. Bunlar hep malum şeyler. Hatta hatta bunları abartarak yazan gazeteler, bunlar bile bizim kimlerle, nasıl, neler konuştuğumuzu kendi gazetelerinde yayınladılar. Demek ki bizi onlar iyi dinlemişler veyahut da dinleyenler ortaklıkları var. KKTC Cumhurbaşkanı'ndan tutun iş adamları, TBMM'nin başkanı, balkanları vs. Bütün bunların hepsi kendi gazetelerinde hep yayınlandı. Bizim böyle bir derdimiz, sıkıntımız yok. Bunlara tamamıyla karşıyız."


"(MALİKİ) MUHATAP KENDİSİNİ (KILIÇDAROĞLU) BULMUŞ"


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Irak ziyaretine ilişkin soru üzerine de Erdoğan, "Bilemiyorum, bu ana muhalefet partisi genel başkanının davet edildiğini söylüyorlar. Gider ziyaretini yapar. Benim onunla ilgili söyleyecek herhangi bir şeyim söz konusu değildir. Herhalde Irak Başbakanı Türkiye'de görüşecek muhatap olarak kendilerini buldular. Buyursunlar, görüşmelerine devam etsinler." diye konuştu.


GAZETECİLER VE YAZARLAR VAKFI'NIN AÇIKLAMASI


Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'ndan yapılan açıklamaya ilişkin bir soruyu da cevaplayan Erdoğan, "Ben de gazetelerde okudum ama ona yönelik herhangi bir cevabi pozisyonda olmak istemem. Böyle bir şeylerin gazeteler vasıtasıyla söylenmesini de doğru bulmuyorum, yanlış buluyorum. Bu tür şeyler medya üzerinden yapılması yanlıştır, diye düşünüyorum. Başka hiçbir şey söylemiyorum." ifadelerini kullandı.


"EDEP YAHU!"


Sağlığının sorulması üzerine, "Allah'a hamd olsun gayet iyiyim." diyen Erdoğan, şunları kaydetti: "Ama iyi fokusluyorsunuz. Hangi hastanede yatmışım, nasıl olmuş falan bunları hep sizlerden öğreniyorum. Ben hastanede filan falan böyle bir şey olmadı. Sadece bayramdan sonra birkaç gün dinlendim. Programımı da bu arada uygulamaya koydum. Şimdi Türkmenistan, cumartesi günü Bursa, beraber yola gidebiliriz. Herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. İşte medyanın bu yönü çok kötü. Yani biraz da kendinizi sorgulamanız lazım. Bu kadar yalanı nerede buluyorlar, nasıl uyguluyorlar, nasıl duyuyorlar, nasıl yazıyorlar? Biraz da insan utanır ya. Ülkenin başbakanını 'yok hastanede yatmış, yok şöyle olmuş, böyle olmuş vs'. Biz bir ders aldık, o dersin başlığı da; edep yahu!"
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...