Memur öğretmenler çözüm istiyor: Kadrodan feragat ediyoruz

Düzenleyen:
Memur öğretmenler çözüm istiyor: Kadrodan feragat ediyoruz

EĞİTİM Haberleri

Yıllardır 'asıl işimize dönmek istiyoruz' diyen farklı kamu kuruluşlarındaki memur öğretmenler çözüm bekliyor.

Mahmut ÖZAY İSTANBUL

Çalmadık kapı bırakmayan memur öğretmenler, açık olan alanlarda görev alarak işlerine dönüp öğrencilerine kavuşmak istiyor.

Kadro feragatinde bulunacaklarını ifade eden memur öğretmenler şunları söylüyor: Millî Eğitim Bakanlığı öğretmen atama yönetmeliği gereği sözleşmeli istihdam yapıldığından ilgili kanuna binaen kurumlar arası ve içi atama taleplerimiz sözleşmeli olacak. Atamalarda kesinlikle il-ilçe emri talebi olmayacak. Bakanlık acil ihtiyaç olan bölgelere doğrudan atama yapacak ve görev bölgelerinde hizmet süresi en az 3+1 yıl olacak. Eş durumu ve hastalık mazereti kabul edilmeyecek. Çalıştığımız kurumlarda aldığımız ücretler ile sözleşmeli olarak göreve çağırdığımızda arada uçurum var. Ama biz mesleğimizi yapmak istiyor ve memur öğretmen olarak öğrencilerimizin eğitimine katkı sunmak istiyoruz. 

SINIFLAR ÖĞRETMENSİZ KALMAMALI

Memur öğretmenler, kurum içi ilk atama ya da kurumlar arası ilk atama yoluyla öğretmenliğe geçtiklerine bütçeye ekstradan yük getirmedikleri gibi öğretmenliğe geçen memurlar öğretmen açığını kısmen kapatacaklardır. Böylesi bir karar mevcut kaynakların etkili kullanımı anlamına gelir. Sınıflar öğretmensiz kalmamalı.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...