DD geçer mi? Sınavda DD harf notu ne demek?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
DD geçer mi? Sınavda DD harf notu ne demek?

Eğitim Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Okullarda ara tatile girilmesine az bir süre kalmasıyla beraber öğrenciler harf notu sistemine dair merak edilenleri araştırıyor. Gündemde ise DD geçer mi? Sınavda DD harf notu ne demek? soruları yer aldı.

Üniversitelerin ara tatile girmesine kısa süre kala harf notları araştırılmaya başlandı. Final sınavlarının da başlamasıyla beraber öğrenciler DD geçer mi? Sınavda DD harf notu ne demek? sorularına yanıt arıyor. Merak edilenler haberimizde yer almaktadır.

DD GEÇER Mİ?

Sınavlara ve başarı değerlendirmesine ilişkin esaslar şunlardır:

             a) Sınavlar 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Devam koşulunu sağlayan her bir öğrenci için yarıyıl içi notunun %40-60’ı ile yarıyıl sonu sınav notunun %60-40’ı toplanarak belirlenen yarıyıl başarı notu, sınıfın ortalaması ve notların dağılımı dikkate alınarak harf notuna dönüştürülür. Öğrenciye, rakam olarak belirlenen yarıyıl başarı notunun karşılığı olan harf notundan daha düşük bir harf notu verilemez. Yarıyıl içi ve yarıyıl sonu sınavına başarı notunun belirlenmesinde verilecek % ağırlık, dersin öğretim elemanı tarafından belirlenip, bölüm akademik kurulunca karara bağlandıktan sonra yarıyılın başında dersi alan öğrencilere ilan edilir. Harf notlarının katsayıları ve 100 puan üzerinden karşılıkları aşağıda gösterilmiştir:

 

             Puan         Harf Notu         Katsayısı

             90-100           AA                   4.00

             85-89             BA                   3.50

             80-84             BB                   3.00

             75-79             CB                   2.50

             70-74             CC                   2.00

             60-69             DC                   1.50

             50-59             DD                   1.00

             40-49             FD                   0.50

             0-39               FF                   0.00

            

             b) Bunlardan;

             1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır.

             2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır.

             3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.

             c) Kredisiz derslerin, stajların, bitirme çalışmalarının, projelerin değerlendirilmesinde, devamsızlık ve yarıyıl sonu sınavına girememe durumlarında aşağıdaki notlar verilir:

             1) (G) Geçer: Kredisiz dersler ve ders programlarında kredisiz olarak bulunan staj, bitirme çalışması, proje ve benzeri çalışmalar için kullanılır.

             2) (K) Kalır: Kredisiz dersler ve ders programlarında kredisiz olarak bulunan staj, bitirme çalışması, proje ve benzeri çalışmalar için kullanılır.

             3) (D) Devamsız: Derse devamsız öğrenciler için kullanılır. (D) notu ortalamaya FF olarak katılır.

             4) (S) Süren çalışma: Devam etmekte olan çalışmalar için; örneğin, bitirme çalışması, proje ve benzeri çalışmalar için kullanılır.

             5) (R) Girmedi: Sınava girmeyen öğrenciler için kullanılır. Sınav notu sıfır (0) olarak değerlendirilir.

             6) (E) Eksik: Yarıyıl sonu sınavına girmeye hak kazandığı halde, hastalık veya geçerli bir mazereti nedeniyle sınava giremeyen ve mazereti ilgili yönetim kurulu tarafından kabul edilen öğrenciye verilir. (E) notu verilen dersin sınavı için, bu Yönetmeliğin 36 ncı maddesindeki hükümler uygulanır. Öğrencinin bu sınavdan aldığı not değerlendirilir. Eğer öğrenci belirlenen tarihte sınava girmezse yarıyıl sonu sınav notu sıfır (0) olarak alınarak başarı notu belirlenir.

             7) (T) Tekrar: Tekrar alınan ders için o dersin tekrar alındığı yarıyılda dersin adının yanına yazılır. Kaçıncı tekrar ise (T)’nin yanına o rakam yazılır.

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...