New York borsası düşüşle kapandı

/ Kaynak: AA
New York borsası düşüşle kapandı

Ekonomi Haberleri  / AA

New York borsasında endeksler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı öncesinde düşüşle kapandı.

Dow Jones Endeksi 45,03 puan (yüzde 0,26) değer kaybederek 17.578,02 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 5,24 puan (yüzde 0,25) düşüşle 2.065,94 puana ve Nasdaq Teknoloji Endeksi 4,55 puan (yüzde 0,09) kayıpla 5.030,15 puana geriledi.
Endekslerin üzerinde Fed'in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) yarın açıklanacak kararları ile ABD'de bugün açıklanan veriler etkili oldu.
Buna göre, dayanıklı tüketim malı siparişleri eylülde yüzde 1,2 azalışla düşüşünü sürdürdü. Ekim ayına ilişkin Tüketici Güven Endeksi ise 97,6'ya gerileyerek beklentilerin çok altında kaldı.
Analistler, FOMC üyelerinin bu toplantıda faiz değişikliğine yönelik herhangi bir adım atmasını beklemezken, karar metnindeki ifadelerin piyasaların yönünü etkileyebileceği öngörüsünde bulunuyor.
Piyasaların merakla beklediği FOMC kararları yarın TSİ 21.00'de açıklanacak.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...