4 milyon aileye devletten bayram harçlığı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
4 milyon aileye devletten bayram harçlığı

EKONOMİ Haberleri  / Haber Merkezi

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu Aile Destek Programının detayları belli oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, 4 milyon aileye 750 liraya kadar bir yardım yapılacağını açıkladı. İlk ödemeler Kurban Bayramı’nın hemen öncesinde başlarken yardımların 2023 Mayıs ayına kadar devam edeceği belirtildi. Peki başvurular nasıl yapılıyor? Başvuru şartları neler? İlk ödeme ne zaman?

Aile Destek Programı ile düşük gelirli ailelere çeşitli destekler sağlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde Aile Desteği Programı’nı açıklamıştı. Bunun üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu Kurban Bayramı’ndan önce başvuruların başlayacağını ve 750 TL kadar ödeme yapılacağını belirtti.

DEVLETTEN BAYRAM HARÇLIĞI

Şu anda herhangi bir şekilde sosyal yardım parası alınsa dahi bayram harçlığı başvurusu gerçekleştirilebiliyor. 2023 yılının Mayıs ayında sona ermesi planlanan Kurban Bayramı destekleri de bu hafta içerisinde yapılacak.

BAŞVURU NASIL YAPILIYOR?

Aile Destek Programı’na başvuruda bulunabilmek için iki seçenek bulunmaktadır. İlk olarak E-Devlet sistemi üzerinden bunu online olarak gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet şifresi olmayanlar ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bizzat müracaat etmelidirler.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Bayram harçlığı başvuru şartları şöyle sıralanmaktadır:

- T.C. vatandaşı olmak

- Mavi kart sahibi olmamak

- 18 yaşından büyük olmak

- Türkiye’de ikamet etmek.

KİMLER BAŞVURAMIYOR?

Aile üyeleri arasında memur, noter, kamu işçisi, muhtar, yurtdışında çalışan veya yurtdışı borçlanan, özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişiler bulunuyorsa bayram harçlığı alamıyorsunuz.

İSTİSNALAR VAR

Ayrıca aile üyeleri arasında öğrenci yurtlarında kalan bir öğrenci olması, cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu kişinin olması, askerlik görevini yerine getiren kişinin olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerin olması durumunda da başvuru yapamıyorsunuz.

İLK ÖDEMELER BAYRAMDAN ÖNCE YAPILACAK

Aile Destek Programı bünyesinde gerçekleştirilen bayram harçlığı başvuru sonuçlarının belli olması akabinde ilk ödemeler Kurban Bayramı’nın hemen öncesinde gerçekleştirilmektedir.

4 MİLYON AİLE YARARLANACAK

2023 yılının Mayıs ayına kadar devam edecek program çerçevesinde yaklaşık 4 milyon kadar aile bu destekten yararlanacaktır. İhtiyaç sahibi ailelere 450 TL ila 750 TL arasında bir yardımda bulunulacak ve bu rakam kişi başına düşen gelir üzerinden hesaplanacaktır.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...