Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Asgari ücrette ilk viraj haftaya

Düzenleyen:
Asgari ücrette ilk viraj haftaya

EKONOMİ Haberleri

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücrette pazarlık başlıyor. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019’da geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere 6 Aralık Perşembe günü ilk toplantısını yapacak.

Sefa BİLGİTEKİN ANKARA

Komisyonun en az 4 toplantı yaparak ay sonuna doğru çalışmalarını tamamlaması bekleniyor. Komisyonda kamuyu temsilen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yer alırken bünyesinde en çok işçiyi bulunduran işçi sendikası (Türk-İş) ile işveren cephesinde en çok üyeyi bulunduran (TİSK) 5’er üye ile masada yer alacak. Komisyon toplantısında bu yıl bir ilk defa asgari ücretli bir vatandaş heyette bulunacak. Türk-İş, asgari ücret için “Asgari ücret ekim ayından itibaren 2.000 lira olsun, zam pazarlığı bunun üzerinden başlasın” teklifinde bulunmuş, diğer sendikalar 2 bin liranın çok düşük olduğunu söylemişti. TİSK ise “Bu tutar dengeleri bozar” demişti.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...