KDV indirimleri fiyata yansımıyor

KDV indirimleri fiyata yansımıyor

EKONOMİ Haberleri

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz; mobilya, yumurta ve su ürünlerinde yapılan KDV indirimlerinin satıcılar tarafından fiyatlara yansıtılıp yansıtılmadığının denetlenmesi gerektiğini belirtti.

 KDV’nin mobilyada yüzde 18’den yüzde 8’e, yumurta ve su ürünlerinde yüzde 8’den yüzde 1’e düşürüldüğünü hatırlatan Yılmaz, bu konuda çok şikâyetlerin geldiğini belirterek şunları söyledi: İndirimlerden tüketicinin yararlanabilmesi için devletin ön hazırlığının
olması lazım. Fiyatların KDV indiriminden önceki ve sonraki durumunu iyi bilmek gerekiyor. Bunun için de denetim çok önemli. Geçmiş deneyimlere baktığımızda, bu tür indirimleri ilerleyen süreçte tüketici hissetmiyor. Satıcının, tüketiciyi doğru bilgilendirmesi kanun gereği zorunludur. Tüketici ise indirime ilişkin doğru bilgiye sahip olmalı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...