Memurların zam oranı belli oldu

Memurların zam oranı belli oldu

EKONOMİ Haberleri

Memur ve memur emeklilerinin merakla beklediği zam oranı belli oldu. Memur ve memur emeklisinin maaşına 2022'nin ilk altı ayı yüzde 5, ikinci altı ayı yüzde 7, 2023'ün ilk altı ayı yüzde 8, ikinci altı ayı yüzde 6 ve enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı.

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin 2022 ve 2023'teki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde karara varıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Genel hususlar konusunda uzlaşmaya vardık bir uzlaşma zemini oluştu. Ülkemize hayırlı olsun" dedi.

ZAM ORANLARI BELLİ OLDU

Memur ve memur emeklisinin maaşına 2022'nin ilk altı ayı yüzde 5, ikinci altı ayı yüzde 7, 2023'ün ilk altı ayı yüzde 8, ikinci altı ayı yüzde 6 ve enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı. Toplu sözleşme ikramiyesi 400 TL olacak.

3 BİN 600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

3 bin 600 ek gösterge konusuna değinen Bakan Bilgin, "Sözleşme kapsamında 3 bin 600 ek gösterge meselesi çalışma grubuyla tamamlanacak. Sözleşme kapsamı içinde tamamlanacaktır. Çalışmamızı yaptıktan sonra, kanun çıkarılması gerekiyor" açıklaması yaptı.  

Bilgin, sözleşmeli çalışanlarla ilgili, "Sözleşmeli çalışanlar için 3+1 ilkesini benimsedik. O konuda yerel yönetimlerin çalışanlarına haksızlığını gidermek için çalışmaların yapıldığını ifade etmek isterim" dedi. 

Memurların zam oranı belli oldu

YENİ TEKLİF İSTEMİŞLERDİ

6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri 2 Ağustos’ta başlamıştı. Görüşmelerin geride kalan bölümünde Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen; taban aylığa 600 lira seyyanen zam, 2022’de yüzde 21, 2023’te yüzde 17, iki yılda yüzde 6 refah payı artışı talep etmişti. Buna karşılık hükûmet, 2022’nin ilk altı ayında yüzde 5, ikinci altı ayında yüzde 6, 2023’ün ilk ve ikinci altı aylarında yüzde 6+6 ve enf-lasyon farkları teklifinde bulunmuştu. Hükûmetin bu teklifini yetersiz bulan memur sendikaları yeni teklif istemişti. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul “Hazırladığımız talepler, ekonomik şartlar ve kamu çalışanlarının görüşleri dikkate alınarak belirlendi. Enflasyon, döviz kuru ve kamu çalışanlarının alım gücü göz önünde bulundurulduğunda, taleplerimiz oldukça mantıklı ve makul. Biz bu sözleşmenin uzlaşıyla masada imzalanmasını istiyoruz” demişti.

Bu arada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de “3600 meselesinin bu sözleşme sürecinde çözülmesini istiyoruz” mesajı vermişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...