Antalya 5 milyon yabancı ağırladı

Antalya 5 milyon  yabancı ağırladı

EKONOMİ Haberleri

Koronavirüs sebebiyle geçen yıl turizmde kötü bir sezon geçirilen Antalya’da yüzler gülüyor. Geçen yılın tamamını 3,5 milyon yabancı turistle kapatan kent, bu yıl bu rakamı ağustosta aştı.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü verilerine göre, 23 Ağustos itibarıyla Antalya’ya yurt dışından hava yoluyla 4 milyon 780 bin 710 turist geldi. Turistlerin büyük bir bölümünü ise Ruslar oluşturdu. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca, hareketli bir sezon geçirdiklerini belirterek “Yıl başında geçen yılın en az iki katı bir turist hedeflemiştik. Nitekim rakamlar bunu doğruluyor. En yoğun turisti Rusya’dan alıyoruz. Ukrayna, Polonya ve Orta Doğu pazarları gayet iyi gidiyor” dedi. Bu arada Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Tacettin Özden, Covid-19 tedbirleri kapsamında güvenli turizm sertifikası alan otellerin temmuz ve ağustos aylarını yüzde 95 doluluk oranıyla kapattığını söyledi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...