Cumhurbaşkanı Erdoğan 15.00'te asgari ücret zam oranını açıklayacak

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan 15.00'te asgari ücret zam oranını açıklayacak

EKONOMİ Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret konusu ile ilgili bugün saat 15.00'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açıklama yapacak. Öte yandan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 4. toplantısı da sona erdi. TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Nazmi Irgat ve TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun son toplantısı sonrası kameranın karşısına geçti. Akansel Koç, "2022 asgari ücret belli oldu, hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. Nazmi Irgat ise "Asgari ücrette kamuoyunun beklentisi yakalandı" dedi.

Milyonlarca çalışanın asgari ücrette umutlu bekleyişi sürüyor. 

Enflasyondaki artış ve döviz kurundaki dalgalanma asgari ücrette yüksek zam oranı beklentisini de ortaya çıkardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’den gelen olumlu açıklamalar asgari ücretlinin umutlarını arttırdı. Bakan Vedat Bilgin geçtiğimiz günlerde Meclis’te yaptığı açıklama ile “Çalışanlar bayram edecek” ifadelerini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret konusu ile ilgili bugün saat 15.00'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açıklama yapacak. 

ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDU, ANCAK RAKAM AÇIKLANMADI

Öte yandan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 4. toplantısı da sona erdi. TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Nazmi Irgat ve TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun son toplantısı sonrası kameranın karşısına geçti. Akansel Koç, "2022 asgari ücret belli oldu, hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. Nazmi Irgat ise "Asgari ücrette kamuoyunun beklentisi yakalandı" dedi. 

“ARTIK TOP CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DA"

Hafta içi her gün TGRT Haber’de yayınlanan Cem Küçük ile Günaydın Türkiye programına katılan TGRT Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan asgari ücret ile ilgili son kulis bilgisini paylaştı. Asgari ücret ile ilgili düğümün bugüne çözülmesini beklediğini ifade eden Sözcan, “Bana gelen duyumlara göre resmi açıklama değil. Kulis bilgisi olarak söylemek gerekirse 3 bin 850 ile 3 bin 900 bandında taraflar anlaştı. Hem işçi hem işveren kesimi bu konuda uzlaştı. Ancak bu her şey bitmiş anlamına gelmiyor. Çünkü kulislerde 4 bin rakamı konuşuluyordu. Artık top Cumhurbaşkanı Erdoğan’da” ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...