Her ay 576 dakika cepten konuşuyoruz

Her ay 576 dakika cepten konuşuyoruz

EKONOMİ Haberleri

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) verilerine göre, Temmuz-Eylül 2021 döneminde Türkiye’de yaklaşık yüzde 104 yaygınlık oranına karşılık gelen, 87 milyon mobil aboneye ulaşıldı.

Temmuz-Eylül 2021 döneminde “internet üzerinden yapılan konuşma sürelerinin dâhil olmadığı” mobil ve sabit trafik süresi, 237,3 milyar dakikayı buldu. Bunun yaklaşık yüzde 98,4’ünü mobil trafik oluşturdu. Türkiye, kişi başına 576 dakika ortalama aylık mobil konuşma ile, Avrupa ülkeleri arasında birinci oldu. 2012’den beri cepten en fazla görüşme yapan ülke konumundaki Türkiye; en yakın takipçileri Norveç (377), Hırvatistan (322), Makedonya (277) ile arayı da açtı. Mobil abone başına aylık ortalama konuşma süresinde Avrupa’da 249 dakika olarak gerçekleşti. Mobil hizmetlerde abone başına elde edilen aylık gelir anlamına gelen “ARPU” rakamları ise Batı Avrupa ülkelerinde 17,64 avro seviyelerinde iken, Türkiye’de 4,52 avro oldu. Türkiye, abone başına “en az konuşma bedeli alan” ülke olarak da dikkati çekti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...