TÜSİAD Başkanı: Asgari ücret zammına sıcak bakıyoruz

Düzenleyen:
TÜSİAD Başkanı: Asgari ücret zammına sıcak bakıyoruz

EKONOMİ Haberleri

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, çalışanların enflasyona ezdirilmemesi gerektiğine değinerek, asgari ücretin yıl ortasında yeniden artırılmasına sıcak baktıklarını açıkladı.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan katıldığı bir televizyon programında Faiz, enflasyon ve asgari ücrete ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.  Turan açıklamasında, vatandaşın enflasyona ezdirilmemesi gerektiğine de değindi. 

YAPILMASI GEREKEN YAPILMALI

TÜSİAD Başkanı, asgari ücretin yıl ortasında yeniden artırılmasına sıcak baktıklarını ifade etti. Asgari ücretin güncellenmesiyle ilgili hükümetle görüşmeyi düşündüklerini de sözlerine ekleyen Turan, "Yüzde 60'ın üzerinde enflasyonun olduğu bir yerde yapılması gereken yapılmalı." dedi. Başkan Turan'ın konuyla ilgili yaptığı açıklamanın devamında: "Gençlerin hayallerini hayata geçirecekleri ortam oluşturmalıyız. Türkiye yetenek havuzunu kaybetmemeli. Bazı şirketler geçen sene Ağustos Eylül aylarında destek anlamında bazı düzenlemeler yaptı. İş barışı açısından da bunu düşünmemiz, çalışanları enflasyona ezdirmeden bu süreci birlikte geçirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Yüzde 60'ın üzerinde enflasyonun olduğu bir yerde yapılması gereken yapılmalı. Bu konu hakkında hükümetle görüşmeyi düşünüyoruz." ifadelerine yer verdi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...