Altın fiyatları artacak mı? Kuyumculardan kritik altın tahmini (19 mayıs 2022 altın fiyatları)

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Altın fiyatları artacak mı? Kuyumculardan kritik altın tahmini (19 mayıs 2022 altın fiyatları)

EKONOMİ Haberleri  / İHA

Altın fiyatları bir süredir devam eden yukarı yönlü hareketliliğinin tersine dönmesi üzerine, düşüş trendine girdi. Alım ve satım sürecinin ülkemizde düğün sezonunun başlamasıyla da birlikte oldukça hareketli bir döneme giriş yapması, söz konusu düşüşün devam edip etmeyeceği yönünde soru işaretleri oluştururken konuya ilişkin Kapalıçarşı kuyumcu esnafından kritik bir tahmin geldi. Esnaf, söz konusu hareketliliğin altın fiyatlarını yeniden yükselteceğini, gram altının ise 1000 lira üzerini göreceğini belirtti.

Küresel ekonomi, koronavirüs salgınıyla başlayan süreçte zorlu bir denemece girmesinin ardından, salgının etkilerinin kaybolmak üzere olduğu bir dönemde Rusya-Ukrayna savaşının patlak vermesiyle yeniden zorlu bir aşamaya girdi. Öyle ki fiyat dengelerinin oldukça değiştiği bu süreçte, altın fiyatları da önlenmez bir yükseliş trendine oturdu. Bu gelişmelerin ardından bu hafta altında başlayan aşağı yönlü hareketlenme, gram altının yeniden 930 seviyelerini görmesini sağladı. Bu gelişmenin akabinde altını güvenli liman olarak gören yatırımcıların ve düğün sezonunun gelmesiyle birlikte alım-satım hareketliliğine dahil olan vatandaşların aklında soru işaretleri oluştu. Altının gidişatını merak eden vatandaşlara cevap, Kapalıçarşı kuyumcu esnafından geldi.

Altın fiyatları artacak mı? Kuyumculardan kritik altın tahmini (19 mayıs 2022 altın fiyatları)Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte alım-satım sürecinin hareketlenmesi, fiyatları yukarı yönlü çekeceği görüşünü hakim kıldı.

ALTIN FİYATLARI ARTACAK MI?

Kapalıçarşı’da gram altın 931 liradan alıcı bulurken çeyrek altın 1520, tam altın 6 bin 75 liradan satılıyor. Vatandaşların alım yönünde talebi olduğunu söyleyen Kapalıçarşı esnafı Tunahan Sarı, "Vatandaşlar bu dönemde altın almak için geliyorlar. Satmak için gelenlerin sayısı çok az. Altın fiyatlarında iniş çıkışlar olsa da vatandaşlar güvenli bir liman olarak altın yatırımını tercih ediyor. Son dönemde altının ons fiyatı azaldı. FED’in faiz artırımı da altının ons fiyatının düşmesinde etkili oldu. Buna rağmen dolar kurunun yükseliş göstermesi nedeniyle gram altının fiyatı yükseldi. Gram altının daha önce gördüğü bin lira üzerine tekrar yükseleceğini düşünüyorum" dedi.

19 MAYIS ALTIN FİYATLARI

Altının gram fiyatı haftanın üçüncü işlem gününde 922 lira seviyelerinde yer alıyor. Aynı dakikalarda ons altın ise bin 810 dolar seviyelerinde dengelenmiş durumda.

Altın yatırımcısının en sık tercih ettiği ürünlerden biri olan çeyrek altın bugün bin 504 liradan geri alınırken bin 526 liradan da satışa sunuluyor.

6 bin lira seviyelerinde dengelenme durumunda olan cumhuriyet altını ise bugün 6 bin 7 liradan geri alınırken 6 bin 86 liradan da satışa sunuluyor.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...