TMO Genel Müdürü Güldal: İndirimli ürünlerimize vatandaş ilgi gösteriyor

TMO Genel Müdürü Güldal: İndirimli ürünlerimize vatandaş ilgi gösteriyor

EKONOMİ Haberleri

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde ürünlerin piyasaya göre yüzde 50’ye varan indirimlerle satıldığını söyledi. Güldal “Özellikle hububat ürünlerinde tüketicilerimizden ciddi rağbet görüyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ | ANKARA

Tarım ve gıda ürünlerinde fırsatçılara karşıpiyasaya uygun ürün satışı yapan Tarım Kredi Kooperatifi marketleri büyümeye devam ediyor. Başta hububat olmak üzere birçok ürünü piyasa fiyatlarının altında satan Tarım Kredi Kooperatifleri marketleri vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, TMO’nun faaliyetleri hakkında milletvekillerine yaptığı bilgilendirmede, ürünlerin Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde ve PTT-AVM üzerinden tüketicilere buluştuğunu söyledi. Güldal “Özellikle satış rakamlarımız piyasanın yaklaşık yüzde 40, yüzde 50 daha altında ve bu noktada tüketicilerimiz yoğun bir rağbet gösteriyorlar, özellikle bakliyat ürünlerinde bu satışları gerçekleştiriyoruz” dedi.

REKOLTE VE STOK PROBLEMİ YOK

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, Türkiye’nin hububat konusunda arz güvenliği problemi olmadığını belirterek, 2022 yılı için iç piyasadan yüksek stok oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti. Güldal, milletvekillerine yaptığı bilgilendirmede “2022’de Türkiye’nin büyük ölçüde arz güvenliğini sağlayacak bir rekolteyi ve üretimi sağlayacağını düşünüyoruz. Bütün amacımız ve hedefimiz iç piyasadan stok oluşturmak ve bunun için fiyatlandırma yapmak. TMO olarak geçici alım merkezleri açıyoruz. 2022 yılında mümkün olduğu kadar en yüksek rekolteyi, en yüksek stoku yurt içindeki üreticilerimizden temin etmek istiyoruz” dedi.

TIBBİ KENEVİR ÜRÜNÜ ARTACAK

Güldal; tıbbi kenevirle ilgili yasal düzenleme çalışmalarının devam ettiğini hatırlatarak, TMO olarak bu konuda görev almak istediklerini söyledi. Güldal, tıbbi kenevir konusunda AR-GE çalışması yaptıklarını da kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...