Çölleşmiş araziler tarım için kullanılacak

Çölleşmiş araziler tarım için kullanılacak

EKONOMİ Haberleri

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yağışın az olduğu, kurak ve yarı kurak alanlarda ağaç dikim başarısını artırmak, az maliyetle tarım yapılmasını kolaylaştırmak için Ekobox Bitki Destek Ünitesi Projesi’ni hayata geçirdi.

İlk kurulumunda konulan suyla bitkilerin su ihtiyacını karşılayacak bitki destek ünitelerindeki fitiller buharlaşmayı engelleyerek toprağın su kaybını önleyecek. Ekobox ile kurak ve yarı kurak alanlarda sulamasız ağaç tarımı yapılabilecek ve ormanlar oluşturulabilecek. Proje dâhilinde Türkiye’nin taşlık, bozulmuş, erozyona uğramış ve çölleşmiş arazileri ıslah edilerek, tarım ve ormancılığa kazandırılabilecek. Temiz su kaynaklarını koruyarak iklim değişikliği etkilerinin azaltılmasına yardımcı olacak Ekobox Bitki Destek Ünitesiyle çiftçilere de katkı sağlanması hedefleniyor. Ekobox’ın oluşturduğu su kaynağı ile asırlık ağaçlar yetiştirilebilecek. Proje ile atıl arazilerin ekonomiye kazanımı, iklim değişikliğinin etkisinin azaltılması, temiz su kaynaklarının korunması, erozyon ve çölleşme ile mücadele ve küresel açlık problemlerinin de çözümüne katkı sağlanması amaçlanıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...