Brent petroldeki hareketlilik benzini vurdu! Motorinden sonra bir zam daha... Litresi 21 lirayı aştı

Düzenleyen:
Brent petroldeki hareketlilik benzini vurdu! Motorinden sonra bir zam daha... Litresi 21 lirayı aştı

EKONOMİ Haberleri

Brent petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanma akaryakıt fiyatlarını da etkiliyor. Hem brent petrol hem de döviz kurunun etkisi ile geçtiğimiz günlerde motorine gelen zammın ardından bugün de benzin fiyatlarına zam geldi. Böylece 13 Ağustos akaryakıt fiyatları belli oldu. Benzinin litresi 1 lira 10 kuruş arttı ve 21 liranın üzerine çıktı. Peki İstanbul, İzmir, Ankara akaryakıt fiyatları ne kadar? Detaylar haberimizde...

Dünyada yaşanan gelişmelerden etkilenen brent petrol fiyatları, dalgalı seyrini sürdürüyor. Uzun vadede ekonomik dalgalanmalar, enflasyon ve koronavirüs salgınından etkilenen brent petrol, son olarak 2022 yılının başında patlak veren Rusya-Ukrayna savaşı ile zirveyi gördü.

BRENT PETROL 98-100 DOLAR SEVİYELERİNDE

Brent petrol 140 doların üzerini test ederken, savaşın etkisini yavaş yavaş kaybetmesi ile tekrar çift hanelere düştü. Bir süredir 100 doların altında seyreden brent petrol, dünyadaki gelişmelerden etkilenerek bu hafta içi yeniden 100 dolar seviyesini gördü. Bu yükseliş, zam haberlerini de beraberinde getirdi. 

Çift hanelere gerileyen brent petrol nedeniyle son haftalarda gelen indirim haberleri yerini zamma bıraktı. 2 gün önce motorine gelen 82 kuruşluk zammın ardından bu kez de benzinin fiyatında artış yaşandı. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 1 lira 10 kuruş zam geldi.

MOTORİN FİYATINDA DEĞİŞİKLİK YOK

Motorine 10 Kasım'da 1 lira indirim, 11 Kasım'da ise 82 kuruş zam gelmişti. Bugün itibarıyla motorinde bir fiyat değişikliği bulunmuyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

İŞTE 13 AĞUSTOS 2022 İSTANBUL, ANKARA, İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL AKARYAKIT FİYATLARI (13 AĞUSTOS 2022)
Benzin: 21,15 TL
Motorin: 23,23 TL
LPG: 11,47 TL

ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI (13 AĞUSTOS 2022)
Benzin: 21,26 TL
Motorin: 23,32 TL
LPG: 11,34 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI (13 AĞUSTOS 2022)
Benzin: 21,26 TL
Motorin: 23,33 TL
LPG: 11,14 TL

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...