EMEKLİYE ÖZEL FAİZSİZ İHTİYAÇ KREDİSİ | SGK emekliye faizsiz kredi nedir? SGK emekli faizsiz krediye nasıl başvurulur?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
EMEKLİYE ÖZEL FAİZSİZ İHTİYAÇ KREDİSİ | SGK emekliye faizsiz kredi nedir? SGK emekli faizsiz krediye nasıl başvurulur?

Ekonomi Haberleri

Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) emeklilere özel faizsiz kredi konusu arama motorlarında en çok araştırılan konuların başında geliyor. Arama motorlarında “SGK emekliye faizsiz kredi nedir? SGK emekli faizsiz krediye nasıl başvurulur?” soruları araştırılıyor. Peki, SGK emekliye faizsiz kredi nedir? SGK emekli faizsiz krediye nasıl başvurulur? İşte o detaylar…

Emekliler ihtiyaçları doğrultusunda faizsiz bir şekilde kredi çekip çekemeyeceklerini merak ediyorlar buna bağlı olarak arama motorlarında “SGK emekliye faizsiz kredi nedir? SGK emekli faizsiz krediye nasıl başvurulur?” sorusu en çok arama yapılan konular arasında yer alıyor. Emekliler sağlık, konut, eğitim vb. durumlar ya da ihtiyaçlarını karşılamak için faizsiz bir şekilde kredi çekebilir mi? İşte emeklilerin en çok merak ettiği ve araştırdığı emekliye özel faizsiz ihtiyaç kredisine dair bilgiler…

SGK EMEKLİYE FAİZSİZ KREDİ NEDİR?

Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) emeklilere faizsiz bir şekilde kredi imkânı sağlamaktadır. Emeklilerin sağlık, konut, eğitim ve diğer ihtiyaçlarını kolaylık karşılanmasının hedeflendiği “emekliye faizsiz kredisi” ile emekliler rahatlıkla faizsiz kredi çekebilmekteler.  

SGK EMEKLİ FAİZSİZ KREDİ ŞARTLARI NELERDİR?

  • SGK’dan faizsiz kredi çekebilmek için belli şartlar bulunmaktadır bunlar;
  • Emekli aylığı alıyor olmak
  • 18 yaşından büyük olmak
  • Kredi notunun 1200 ve üzeri olması
  • Kredi başvurusu için gerekli belgeleri eksiksiz tamamlamak.

EMEKLİYE ÖZEL FAİZSİZ İHTİYAÇ KREDİSİ | SGK emekliye faizsiz kredi nedir? SGK emekli faizsiz krediye nasıl başvurulur?

 SGK EMEKLİ FAİZSİZ KREDİ GEREKLİ EVRAKLAR

  • Kimlik belgesi
  • İkametgâh belgesi
  • Emekli maaş cüzdanı
  • Kredi başvuru formu
  • Gelir belgesi
  • Kredi notu belgesi

SGK EMEKLİ FAİZSİZ KREDİ NASIL BAŞVURULUR?

SGK emeklilere faizsiz kredi başvurusu, SGK'nın internet sitesinden online olarak veya SGK'nın herhangi bir şubesinden yapılabilir.

Vatandaşlar daha önceden konut kredisinden yararlanmaya hak kazandıklarında “Yetki Belgesi” veya “TOKİ Kampanya Yetki Belgesi” verilmekteydi. Ancak şu an aylık ödeme alanlar 4/1-(c) kategorilerinde “Faizsiz Konut Kredisi Hak Sahibi Olmak İçin Uygunluk Bilgisi Sorgulama yaptırmaları gerekmektedir. Bu sorgulama ise Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılmaktadır. Krediden yararlanmak isteyenler SGK tarafından düzenlenen yetki belgesine gerek olmaksızın; konut satışlarında TOKİ kampanyasından yararlanmak isteyenlerin doğrudan T.C. Ziraat Bankası veya T. Halk Bankası. şubelerine başvurmaları gerekiyor.

SGK EMEKLİ FAİZSİZ KREDİ BAŞVURUSU NE ZAMAN SONUÇLANIR?

SGK emeklilere faizsiz kredi başvurusu, genellikle birkaç gün içinde sonuçlanmaktadır.

EMEKLİYE ÖZEL FAİZSİZ İHTİYAÇ KREDİSİ | SGK emekliye faizsiz kredi nedir? SGK emekli faizsiz krediye nasıl başvurulur?

SGK EMEKLİ FAİZSİZ KREDİ NE KADAR?

SGK emekli faizsiz kredinin onaylanması durumunda kredinin tutarı emekli maaşından 12 veya 60 ay boyunca kesilmektedir. Emekliler ihtiyaçları kadar faizsiz kredi çekebilirler. Kredi sayesinde emeklilerin sağlık, eğitim, konut ve diğer ihtiyaçlarını daha kolay karşılamalarını sağlanılır.

EMEKLİYE FAİZSİZ KREDİ GERİ ÖDEMESİ NASIL OLUYOR?

Emekliye faizsiz kredi geri ödemelerinde kredi çeken kişinin aylık ödeğinin ¼’ü düşülerek tahsil edilir. Aylığı ödenmeyen veya ödeneği kesilen çocuklar için açılan ortak kredilerde, geri ödeme için dikkate alınan aylık ödeneğin dörtte birinden fazlasının %25'i oranında geri ödeme yapılır. Geri ödemenin başında aylık ödenek alan çocuklar ve bu aylık taksit olarak kabul edilir. Geri ödeme, hak sahibi çocuk tarafından borç tamamen ödenene kadar bankaya yatırılır.

Engelli bireylerin bir kamu kurumunda çalışmaya devam etmeleri ve ödeneklerini de bu kurumlardan almaları durumunda, kredinin kullanılacağı aydan önceki aylarda, son aylık ödeneklerinin 1/4'ünden %25 fazlası aylık olarak kabul edilir taksitlendirilir ve hak sahibi bu tutarı borç tamamen ödenene kadar bankaya yatırır.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...