Malkoç: YSK 1961 kafasıyla çalışıyor!

Malkoç: YSK 1961 kafasıyla çalışıyor!

GÜNDEM Haberleri

YSK temsilcisi Şeref Malkoç, 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un güncellenmesi gerektiğini belirtti

AK Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) temsilcisi Şeref Malkoç, 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un güncellenmesi gerektiğini belirterek, “1961 yılında ne ulaşım ne iletişim bugünkü gibiydi. Kesin seçim sonuçlarının en kısa zamanda açıklanması için itiraz sürelerinin de gözden geçirilmesi lazım. Bu kanun yapıldığında seçim sonuçları belki 3 günde alınıyordu, şimdi 3 saatte alınıyor. YSK'ya da bu konuda yetki verilmesi gerekir” dedi. Mevcut durumun yeni hükümetin kurulmasının gecikmesine yol açtığını kaydeden Malkoç, 298 Sayılı Kanun'da yer alan seçim dönemindeki yayın yasakları ve buna ilişkin cezaları da eleştirdi. Malkoç, “Televizyonlara dünya kadar ceza geliyor. 'AK Parti'yi fazla göstermiş' diye. 'Ben özel televizyonum, AK Parti'nin yüzde 50 oyu var. Onu daha çok göstereceğim ki taraftarları beni izlesin. Ben çok izleneyim ki reklam alayım. Ama binde bir oy alan partiye de yüzde 50 oy alan partiye de aynı süreyi ver' diyor. Bunun değişmesi gerekir” diye konuştu. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...