'Türkiye-Rusya ÜDİK Toplantısı yıl sonuna kadar düzenlenecek'

/ Kaynak: AA
'Türkiye-Rusya ÜDİK Toplantısı yıl sonuna kadar düzenlenecek'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Meşkov, Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi Toplantısının yıl sonuna kadar yapılacağını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksey Meşkov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin başkanlığındaki Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) Toplantısı'nın 2015 sonuna kadar düzenleneceğini bildirdi. 
Meşkov, düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Türk ve Rus Dışişleri Bakanlarının 25 Kasım'da bir araya geleceğini belirten Meşkov, görüşmenin amacının ÜDİK'e hazırlık olduğunu söyledi.
Meşkov, şunları kaydetti:
"Moskova yönetimi, Türkiye-Rusya ÜDİK Toplantısının yıl sonuna kadar yapılacağını öngörüyor. Dışişleri Bakanları da bu toplantıya hazırlık amacıyla görüşecek. Bu toplantıda cumhurbaşkanları güncel konuları müzakere edecek. İki ülke arasında birtakım konularda fikir ayrılıkları var fakat bu diğer konularda işbirliği yapmaya engel değil." 
Rus diplomat Meşkov, Suriye'ye yaptıkları hava saldırılarının Suriyelerin evlerine geri dönmesine hizmet ettiğini ve saldırılar sonrasında yaklaşık bir milyon Suriyeli'nin evine döndüğünü öne sürdü. 
Ülkesiyle Avrupa arasındaki ilişkilerde olumlu bir eğilim görmediğini vurgulayan Meşkov, önümüzdeki iki hafta Avrupa Birliği Dış İlişkiler Servisi Genel Sekreter Yardımcısı Helga Schmid'in Moskova'yı ziyaret edebileceğini bildirdi. 
ABD'nin Avrupa'daki varlığını giderek artırdığını ileri süren Meşkov, Rusya ile NATO arasında herhangi bir temasın olmamasının, dünya güvenliği için ekstra zorluklar doğurduğunu savundu. 

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...