Bahçeli: Bizans’ın vârisleri paramparça olacak

Düzenleyen:
Bahçeli: Bizans’ın vârisleri paramparça olacak

GÜNDEM Haberleri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Vatan bölünemez, parçalanamaz, devredilemez eşsiz ve emsalsiz değerimizdir. Bizans’ın varisleri, millî diriliş ve birlik şuuru karşısında paramparça olacaklardır” değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, Malazgirt Zaferi’nin 946. yıl dönümü dolayısıyla Twitter’dan yaptığı paylaşımda, milli tarihte doğurduğu parlak, devamlı ve devir değiştirici neticeleriyle meşhur zaferlerin çoğunun ağustos ayı içinde kazanıldığını hatırlattı. Bahçeli, vatanın, okunan ilk ezandan verilen son salaya kadar alınan nefes, yenilen helal lokma, sımsıcak ana kucağı ve millî namusun simgesi olduğunu bildirdi.
Kuzey Irak’ta yapılacak referandumun savaş sebebi sayılacağını söyleyen Bahçeli’ye Başbakan Binali Yıldırım, “Savaş, devletle devlet arasında olur. Biz bunları devlet olarak tanımıyoruz. Bu yüzden savaş sebebi olmaz” karşılığını vermişti. Bahçeli bu sözlerle ilgili yazılı açıklama yaptı: “Irak’ın Kuzeyinde yapılması planlanan referandum Kürdistan’ın inşası için sinsi bir hamledir. Sayın Yıldırım’ın bizzat şahsımın, ülkemize yönelen tehlikelere karşı göstermiş olduğu yoruma aceleyle tepki gösterip aklınca düzeltme gereği duyması siyasi nezaket ve zarafete ters düş-müştür.”

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...